Før Sevilla - Real Madrid

Det er duket for semifinale i kongens cup.

Sevilla - Real Madrid
Ramón Sánchez Pizjuán
Canal + Fotball 3, kl 20.00
Copa del Rey

Det har vært en enorm mediestorm rundt Real Madrid de seneste dagene. De fleste er vandt til mediestorm rundt kanskje verdens største og mest omtalte klubb, men i de siste ukene har det fullstendig tatt av. Nye spisser til klubben, påstått krangel mellom Valdano og Mourinho og selvfølgelig stakkars Benzema som det ser ut som om alle mener noe om.

Men nå er det semifinalen i Copa del Rey som står i hodet på både spillere og trenere, og det eneste det skal fokuseres på når de elleve spillerne entrer gressmatten i Sevilla noen minutter før klokken åtte er å få med seg et best mulig resultat hjem til hovedstaden.

Real Madrid har vist oss alt annet enn overbevisende spill i januar og har måtte slite seg til seiere mot motstandere de mest sannsynlig hadde feid over noen uker før jul. Og spesielt de to siste ligakampene mot henholdsvis Almería og Mallorca, har hovedstadsklubben slitt enormt med å finne rommet på den siste tredjedelen av banen.

På den andre siden, har Sevilla spilt en sesong lang under pari, og har hele ti (!) poeng opp til fjerdeplassen Villarreal, men vi skal heller ikke glemme at Sevilla slo Villarreal hele 6-3 sammenlagt i kvartfinalen av kongens cup. Real Madrid og Sevilla møttes rett før jul, hvor hovedstadslaget vant 1-0, etter scoring av Di María.

Rundt kampen har Sevilla klart å provosere på seg samtlige som holder med Real Madrid. Sevilla laget som kjent en film, hvor flere av Sevilla-spillerne drar krigsmaling over ansiktet med hånden og det lyser krig i øynene på samtlige som er med i filmen. Filmen avsluttes med følgende gloser på portugisisk "Vamos a deixar-te sem o titulo" (Vi etterlater deg uten tittel). Altså direkte rettet mot vår trener som fyller 48 år i dag, José Mourinho. Real Madrid har som kjent gått ut å fordømt videoen og krever at Sevilla får en viss straff for hendelsen.

I kjølvannet av dette stilte ikke José Mourinho opp til pressekonferanse, isteedet var det en meget irritert Karanka som entret presserommet på Valdebebas. Karanka sa blant annet følgende: - Vi skal spille fotballkamp, vi skal ikke krig. Hadde Mourinho valgt å være her nå ville han sagt ting som det spanske fotballforbundet ville gitt han straff for, derfor sitter jeg, Aitor Karanka, her i dag.

Disse hendelsene har fått det spanske fotballforbundet til å gjøre kampen til en høyrisikokamp og det er ikke usannsynlig at Real Madrid-spillerne feirer på en provoserende måte til Sevilla-publikummet i kveld (hvis de scorer), noe som gjør at det spanske fotballforbunet ikke vil ta noen sjanser.

Og hvis noen var usikre, så er ikke Adebayor med i dagens kamp.

Forventede startoppstillinger:

Real Madrid:

Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo, Khedira, Alonso, Özil, Di María, Ronaldo, Benzema.

Sevilla:

Palop, Navarro, Dabo, Escudé, Alexis, Romaric, Zakora, Jesus Navas, Capel, Perotti, Negredo.

Pmn6