Desember: Canteraens måned?

Denne måneden kommer vi virkelig til å få se om det blir satset på ungguttene eller ikke. Bendik Eftang kommenterer.

Denne måneden har jeg gledet meg lenge til, ikke bare fordi det er jul eller at jeg har en haug med eksamener som jeg må igjennom, men fordi det blir en ekstremt spennende måned i Spania. Nei, jeg tenker ikke på gjeldskrisen som når som helst kan slå ut for fullt i Spania, men på Real Madrid og La Liga.

Først og fremst, skal vi ut i noen uhyre viktige kamper. Bortekamp mot Sporting, El Clásico, Sevilla, listen er lang og etter denne måneden kan tabellen i La Liga se ut som noe vi bare kunne drømme om da gutta pakket baggen og slang seg på flyet til USA for å starte deres pre-season.

Men ser vi bort ifra disse kampene er det tre andre kamper som kan bli svært interessante, nemlig de to Copa del Rey-kampene mot Ponferrada og ikke minst Champions League-kampen mot Ajax. I og for seg høres kampene ikke akkurat så underholdende ut, med tanke på at vi allerede er gruppevinner i Champions League og helt sikkert kommer til å gå videre til neste runde i Copa del Rey. Men ironisk nok er det faktisk dette som gjør dem spennende.

Hvis vi starter med Ajax-kampen, som er bare noen dager før El Clasico, spørs det om Mourinho "tør" å bruke noen av de store stjernene som vi til vanlig ser hver uke. Det er faktisk tvilsomt at han i det hele tatt tar de med til Nederland. Og dette åpner en enorm dør for de som banker på A-lagsdøren i Castilla. Unggutta har vært fantastiske denne sesongen og har fått sin beste sesongstart på 10 år! De er sultne, og nå har de sin sjanse. Det er lite sannsynlig at Mourinho har med seg hele gjengen, men at han tar med seg 7-8 stykker, og lar de faste bli hjemme og hygge seg med familen mens de lader opp til El Clasico, er det stor sannsynlighet for.

Så er det Ponferrada. Vi husker ifjor da verdenspressen "ønsket" en ny Alcorcon-kamp. Mourinho svarte dog med å ta med hele førstelaget og knuse all tvil. Men i år er nok ting litt annerledes, og oppe i dette tette kampprogrammet ser nok portugiseren muligheten til å hvile de aller viktigste, noe som igjen betyr at vi kanskje igjen kan få se hva unggutta er gode for.

Med andre ord, det er en ekstremt viktig måned vi går inn i og nå får vi virkelig se om Mourinho i det hele tatt satser på talentene eller om fjorårets rekordmange Castilla-debuter kun var en fasade.

Jeg er ekstremt spent på denne måneden, er du? Og tror du noen av ungguttene får spilletid for A-laget denne sesongen? Yes we cantera!

Pmn6