Ronaldo - hvor er du?

£80 millioner. €94m. $132m. 832 millioner kroner. Det er hva Cristiano Ronaldo kostet Real Madrid da han kom fra Manchester United. En spiller som var verdens beste og som kunne avgjøre enhver kamp. Han som skulle være forskjellen i de store kampene. <strong>Sander Lied Edvardsen kommenterer. </strong>

Etter helgens Clasico-tap spurte Sander Lied Edvardsen undertegnede på Twitter om det var mulig å få en gjesteartikkel på vår side. Undertegnede syntes dette var ett flott initiativ og her har dere reslutatet.

Artikkelen er skrevet av Sander Lied Edvardsen og presenterer Sander sine subjektive meninger. Det er lov å være uenig, men hold dere saklige i kommentarfeltet under.

Forventningen da Ronaldo skrev under for Real Madrid var gigantiske. At han var verdens beste spiller på tidspunktet og samtidig ble verdens dyreste spiller dempet ikke akkurat disse forventingene. Han har herjet fra dag en. La Liga ble tatt med storm. De individuelle ferdighetene han besitter er det svært få som matcher, det er vel bare en. Lionel Messi. Argentineren har blitt portugiserens nemesis. Uansett hva han gjøre, hvor mange mål han scorer eller hvor mange motstandere han dribler. Alt sammenlignes med Barcelonas nummer 10. Svært naturlig, ettersom dette er de to spillerne i verden som hvert år kjemper om prisen “verdens beste spiller”. Ronaldo er det fysiske monsteret som banker inn mål, mens Messi er den kjappe og smidige sniken som gjør akkurat det samme. Selv om de er ganske forskjellige i spillestilen gjør begge det nesten usannsynlig bra på fotballbanen med sine perfeksjonerte stiler. Til den minste detalj er alt perfeksjonert slik at de kan spille på sine styrker. Forskjellen. Den store forskjellen på dem er at Messi viser seg i de store kampene. El Clásico er blant de store kampene. Den største kampen.

Det er her hovedpoenget med denne kommentaren kommer. Gårsdagens El Clásico var nok et eksempel på dette. Hvor var Cristiano Ronaldo? Han var omtrent ikke der i det hele tatt. Det har han heller ikke vært i særlig stor grad i de andre El Clásicoene han har tatt del i. Greit, han har 3 mål så langt mot Barcelona for Real Madrid og det ene var faktisk avgjørende i Copa del Rey, men han har fortsatt uendelig mye å gå på når det kommer til disse kampene. Ferdighetene hans er gode nok til at han skal kunne dominere mot enhver motstand og da bør man også kunne forvente at han er avgjørende mer enn 1 av 10 ganger. Til tider virker han lammet når det er katalanerne som står på motsatt banehalvdel. Denne sesongen har han vi sett en mindre egoistisk Cristiano som ofte varter opp med pene assister. 24 minutter spilt og Benzema finner Ronaldo like utenfor 16-meteren, Di Maria har omtrent åpent mål til høyre. Ronaldo brenner til, langt utenfor. Hvis han først skal skyte der, da skal han være 100% sikker på å score, pasningen skal ut til Di Maria. 64 minutter spilt og Xabi Alonso slår et strålende innlegg. Ronaldo treffer ikke engang mål på headingen sin."

Det var omtrent det vi så av Ronaldo i gårsdagens storkamp. Ellers var han usynlig. Verdens dyreste fotballspiller skal ikke være usynlig i sånne kamper. Da er han ikke verdt hele den summen. Zidane var så å si aldri usynlig, til sammenligning. Alt ligger i hodet. 40 mål i La Liga er suverent i seg selv, men så lenge det “bare” er avgjørende scoringer mot annen motstand enn der det virkelig gjelder, så vil jeg si at det ikke er verdt det. Misforstå meg rett, for jeg vil ha Ronaldo i klubben og jeg er fornøyd med at han ble kjøpt inn, men til den prisen. Da skal han ikke være banens dårligste. Da skal han ikke være usynlig. Da skal han ikke misse når sjansen først er der. Da skal han avgjøre slike kamper.

Pmn6