Real Sociedad 1 – 2 Real Madrid

Mye fokus fra tv produsent på Jose Mourinho allerede før kampstart. Han var først på plass på benken av samtlige i Real Madrids støtteapperat, og satt klar med notisblokka, og virket tydelig opptatt, da spillerne ankom banen.

Vi ble vitne til en 1. omgang der Real Sociedad var det beste laget, og hadde de største sjansene. Real Madrid ble satt på plass av baskerne, og vi var til tider på luggeføre. Real Madrid klarte ikke å etablere et offensivt spill, og man kunne tydelig se på spillerne at de slet med rytmen. Sociedad var agresive og kjempet oss inn i deres spor. Vi kan se oss heldige at det sto 0-0 til pause, etter en svak forestilling av Mourinhos menn.

Mourinho var også før 2. omgang starter på plass på benken lenge før Real Madrid spillerne kom ut på banen.
Han hadde dog byttet ut den negative notatblokka med en pakke tyggis.
Real Madrid virker friskere i 2. omgang, og allerede etter 5 minutter viser Di Maria seg fram med en spektakulær egenprestasjon.
Han sender i vei et plassert langskudd fra litt utenfor 16. meteren, over Sociedads keeper, og Real Madrid tar ledelsen.
Etter 60 minutter spill får Sociedad en dødball skrått utfor 16 meter. Et flott frispark curler inn mot bakeste stolpe, markeringsglipp fra Carvalho & co gjør at Raúl Tamudo kan løpe ballen i mål, mot en utspillt Casillas.
Baklengsmålet irriterer en rasende Jose Mourinho, som kaster vannflaska si i den glassformede benken, og bryr seg lite om ordtaket "du skal ikke kaste stein i glasshus". Dette burde ha gitt en klump i halsen så vel til spillerne, som det gjorde for støtteapparatet. Sociedad stopper ikke å yppe seg etter utligningen i en kamp som fort kunne tippet begge veier. Etter 73 minutter får Real Madrid frispark litt utenfor 16 meter. Ronaldo gjør seg klar i kjent stil. Han fyrer avgårde, og noe heldig treffer han ryggen til Pepe, ballen får en høy dupp og går over Sociedads keeper, til 2-1 for Real Madrid.
Sociedad presser på mot ny utligning, og Real Madrid har sine sjangser til å øke til 3-1.
Ingenting irriterer Mourinho mer enn dårlig forsvarspill og undødvendige deffensive feil,
og etter en horribel tversoverpassning fra Özil, er kvelden over for han kvarteret før slutt. Lass kommer inn og bidrar til å skape mer deffensiv trygghet og arbeidskraft.
En sliten Di Maria byttes ut for Granero 10 minutter før slutt , og Mourinho var dermed bestemt på å sikre 2-1 seieren, ettersom Canales og Pedro Leon blir sittende på benken. Benzema får de siste minuttene for en svak Higuain.

Kampen ender 2-1 til Real Madrid. På en forholdsvis dårlig dag klarer vi å ta med oss 3 poeng, på bortebane mot et hardtkjempende Real Sociedad.
Vi holder et lite forsprang til Barcelona, og kan glede oss til tirsdagens kamp på Santiago Bernabeu mot lillebror fra Barcelona, Espanyol.

Pmn6