Espanyol - Real Madrid 0-1

Et hardtkjempende bortelag tok med seg tre velfortjente poeng hjem til Madrid

Det må sies at det er en stund siden sist man har vært en kamp som har inneholdt så mye og samtidig vært spennende til fløyta blåste for slutt. Barcelona spilte mot Sporting på lørdag slet seg til 1-1 etter at den tidligere canteranoen David Barral(Real Madrid B/C, 2002-2006) hadde sendt Sporting i ledelsen og Villa lobbet inn utligningsmålet ti minutter før slutt(Jeg vil personlig sende en takk til Manuel Preciado for å stille med sitt beste lag på banen). Alle blancos verden over øynet et håp om å spise inn forspranget til Barcelona på søndag og da dagen var kommet manglet det ikke på høydepunkter.

Kampen var så vidt kommet igang da kampens første høydepunkt fant sted. Espanyols Jose Callejon ble spilt gjennom mot Iker og spilte ballen forbi bortelagets kaptein. Casillas som prøvde å nå ballen men nå skjønner at han er på vei til å treffe Callejon, trekker foten til seg men er fremdeles så vidt borti Espanyol-spilleren som etter to skritt faller i bakken som han var skutt. Dommeren, som var meget god gjennom kampen, oppfatter det som en felling som bakerste mann og Casillas får marsjordre etter kun 91 spilte sekunder, den raskeste utvisningen i Real Madrids historie.

Tross alle protestene må Casillas ut og reservekeeperen må inn.Ut går Angel di Maria og inn kommer Madrileño-keeperen Adan. Iker glemte forøvrig å gi kapteinsbåndet til Marcelo, noe som førte til at Real Madrid spilte uten kaptein hele første omgang.

Espanyol satte presset på Real Madrid som var redusert til 10 mann de første minuttene, men Adan og forsvarspillerne, spesielt Pepe(gi nå den mannen en forbedret kontrakt), viste at de ikke kom til å slippe inn denne kvelden.

Det skulle ta 24 minutter før vi fikk kampens første mål. Ronaldo spilte gjennom en Marcelo i fullt firsprang, som bare fortsatte fremover og regelrett skøyt ned Kameni i Espanyolburet. Et herlig mål fra dagens kaptein som virkelig satte standarden for resten av laget denne kvelden. Feiringa med drikkeflasken må være sesongens herligste så langt, selv Mou dro på smilebåndet.

Espanyol forsatte å presse, men Real Madrid-spillerne viste en utrolig arbeidsinnsats. Pepe viste seg fram fra sin beste side(sett bort fra hendelsen med familiejuvelene), Khedira og Alonso hadde kontroll på midten og overraskende nok var både Özil og Ronaldo hardtarbeidene i den defensive delen av spillet, Ronaldo var tilogmed nede og taklet en gang(!). I tillegg var CR god under kontringene og var en konstant torn i siden på Espanyol.

Når kampen skal summeres opp må det sies at Real Madrid var nærmere 2-0 enn Espanyol var 1-1. Adebayor viste seg ikke fra sin beste side og var både uheldig og udyktig i avslutnings-øyeblikkene. Alt i alt må det sies at dette Real Madrid-laget er det laget vi ønsker å se hver kamp, alle spillerne jobber for laget, både i angrep og i forsvar. Hvis man fortsetter slik OG er elleve mann på banen kan vi gå mot en spennende serieavslutning i Madrid.

Bonus:
Tallet ti gikk igjen en del:
Ronaldos assist var hans tiende for sesongen
Real Madrid spilte nesten hele kampen med ti mann
Marcas overskrift etter kampen var Real Madrid 10(for innsats og for antall spillere)
Iker Casillas har vært utvist tre ganger tidligere, hans første kort kom etter ti spilte minutter(Madrid vant forøvrig de to tidligere gangene også)

Iker Casillas

3

Fikk et strengt rødt kort og spilte kun i 91 sekunder.

Ricardo Carvalho

1

3

Carvalho var god og viste at han er en rutinert herremann

Pepe

4

Pepe var en klippe og må være et mareritt for enhver spiss i La Liga å møte.

Emmanuel Adebayor

3

Brenner tre klare målsjanser men klarte ikke å omsette noen av de. Pluss for god jobb som alenespiss

Cristiano Ronaldo

1

4

Jobbet steinhardt både fremover og bakover på banen. En god kamp og burde ha mer enn en assist

Marcelo

1

5

Kaptein, Matchvinner, Klovn. El Pais kalte han "toget uten bremser", noe som må sies å være en passende beskrivelse for prestasjonen

Xabi Alonso

1

3

Xabi spilte som vanlig en god match og hadde en "Alonso-passning" til Adebayor som fortjente målpoeng

Alvaro Arbeloa

3

Arbeloa har blitt en av Mou's favoritter og vi ser hvorfor. Denne mannen kan ikke spille en dårlig kamp.

Ángel Di María

3

Angel ble offeret for Casillas røde, men fikk sikkert en fin gave på bursdagen sin dagen etterpå av Iker.

Mesut Ozil

3

Jobber og sliter, men var noe rusk i det offensive til Mesut. Ellers en god kamp.

Sami Khedira

4

Khedira var stor i første omgang og kunne ha gitt Real Madrid ledelsen ved to anledninger, ikke like god i andre omgang

Sergio Ramos

3

Kom inn for Özil. Inn for å stabilisere midtbanen og sikre seieren.

Lassana Diarra

3

Kom inn for Özil. Inn for å stabilisere midtbanen og sikre seieren.

Antonio Adan

4

Kom inn for di Maria. De fleste sier at De Gea er Casillas arvtaker, Adan vil nok gjerne melde seg på i kampen om den tittelen. Fantastisk redning på slutten av kampen.

Pmn6