AC Milan - Real Madrid: 2-2

Etter total overkjøring på Santiago Bernabeu, ble det en tøffere test for Real Madrid i kveldens oppgjør på San Siro. Det så lenge ut til å gå mot tap, men Madrid fikk til slutt sin utligning og har stø kurs mot gruppeseier.

Real Madrid fortsatte som ved forrige oppgjør og tok med en gang initiativet i kampen. Startelleveren var helt lik som oppgjøret på Bernabeu for to uker siden, med unntak av at Sergio Ramos var tilbake på høyre back istedet for Arbeloa. Begge lag forsøkte på tidlige oppspill mot sine spisser, men den første store sjansen kom etter ti minutter. Xabi Alonso slo et frispark inn i feltet og Pepe raget høyest, men fra 7 meter headet portugiseren i bakken og over mål, en enorm mulighet misbrukt av midtstopperen.

Det stoppet ikke der og innen de neste tre minuttene fikk vi hele tre muligheter. Både Xabi Alonso og Kevin-Prince Boateng løsnet farlige skudd, men den største sjansen kom fra Di Maria da han etter 12 minutter kom alene mot Abbiati. Argentineren ble forstyrret av Zambrotta da han skulle avslutte og etter et par påfølgende dragninger avsluttet Di Maria utenfor og Madrid hadde tatt et tydelig initiativ i åpningsminuttene. Den argentinske vingen skulle igjen bli involvert, denne gang med landsmannen Higuain. Pipita kom seg fri i feltet og avsluttet med en farlig heading på mål. Der sto Andrea Pirlo og fikk avverget på streken. Ballen spratt ut i feltet hvor Di Maria fyrte til, men nok en gang sto den italienske playmakeren i veien.

Etter stort press fra Madrid kom Milans første mulighet halvveis i omgangen, da Zlatan Ibrahimovic kom alene med Casillas etter å ha blitt spilt igjennom. Madrid-kapteinen avverget med en strålende benparade og nektet Milan å ta ledelsen på San Siro. Madrid mistet noe av initiativet etter halvtimen og Milan kom mer og mer inn i kampen. Zlatan kom til nok en stor mulighet da Casillas feilbedømte et gjennomspill. Kapteinen forsøkte å bryte gjennombruddet mot Zlatan, men svensken kom til avslutning mot en utrusende Casillas, heldigvis for Madrid gikk lobben til side for mål. Første omgang gikk mot slutten, men på tampen av de første 45 kom endelig kampens første scoring. Di Maria fant Higuain i feltet og den vanligvis så rutinerte Nesta opphevet offsiden. Pipita gjorde ingen feil fra 9-10 meter og hamret ballen bak Abbiati til 1-0. Kampen minte ikke om den samme overkjøringen som på Bernabeu for to uker siden, men det var ingenting å si på at det var gjestene som ledet fortjent etter de første 45 minuttene.

2.omgang startet friskt da Cristiano Ronaldo fyrte av fra distanse, men en god Abbiati fikk avverget en marerittstart for italienerne på 2. omgang. Kampen svingte frem og tilbake de neste 20 minuttene, men noe imot spillets gang fikk Milan utligning. Pepe feilberegnet taklingen mot Zlatan og svensken fintet deretter ut Casillas da han med et noe heldig feiltreff på ballen fintet ut Casillas som ventet et innlegg, men i stedet måtte hanskes med et skudd. Casillas fikk hanskene på ballen, men fikk bare slått den videre inn i feltet. Der ventet måltyven Inzaghi som enkelt kunne heade inn 1-1. Vondt skulle bli til verre for Real Madrid. I det 77 minutt blir Inzaghi spilt igjennom av Gattuso som enkelt scorer alene mot Casillas. Reprisen viser derimot at det er en soleklar offside og Howards Webb linjedommer gir et friskt pust til debatten om videodømming med en avgjørelse så forferdelig at man skulle ikke tro det var mulig på toppnivå.

Madrid slet med å komme tilbake i kampen og intensiteten fra første omgang og oppgjøret fra to uker siden var ikke å se. Innbytter Karim Benzema kom til en avslutning fra 15 meter, men ikke godt nok til virkelig å true Abbiati. Milan virket godt organisert i sluttminuttene, og på tross av noen gode skuddforsøk fra distanse så det lenge ut til at Madrid ikke skulle komme tilbake. Det skulle allikevel bli tilfelle og da hele tre minutter på overtid. Karim Benzema spilte vakkert til Pedro Leon inne i Milans 16-meter og spanjolen avsluttet via keeper Abbiati og i mål. Et fortjent comeback og herlige jubelscener fulgte, samt et bilde av en skuffet Gattuso som selvsagt varmet et fotballhjerte. Gruppestatus etter kveldens kamp betyr at Madrid topper gruppe G med 10 poeng, mens AC Milan er på andreplass med 5. En seier mot enten Ajax eller Auxerre fører dermed til gruppeseier og ting ser lyst ut for Mourinhos menn i Europa om dagen.

Opprinnelig skrevet av: Thomas

Pmn6