Real Madrid 4 – 1 Athletic Bilbao

Real Madrid vant med komfortable sifre hjemme mot Athletic Bilbao.

0-1 Llorente (12)
1-1 Marcelo (24)
2-1 Cristiano Ronaldo (46)
3-1 Cristiano Ronaldo (65)
4-1 Callejón (85)

Før kampen var det spekulert i om Pepe ville spille dagens kamp, men det ble ikke tilfellet. Isteden kom Varane inn på stopperplass og Esteban Granero tok plass på sentral midtbane sammen med Alonso.

Det var også Granero som skulle markere seg først hos Real Madrid da han testet Iraizoz fra rundt 20 meter. Skuddet var derimot ikke det beste og Iraizoz hadde ingen problemer. Også Cristiano Ronaldo testet skuddfoten tidlig i kampen, og frisparkforsøket var ikke langt fra å gå i mål.

På topp hos Athletic var Fernando Llorente som vanlig farlig, og allerede etter 12 minutter skulle han sjokkere Bernabéu-publikumet. En perfekt kontring som startet allerede hos keeper Iraizoz endte opp på høyrefoten til Llorente som satte ballen kontant i mål. Et mål som lignet veldig på Zlatan sitt mål i El Clasico for to sesonger siden.

Real Madrid skapte flere halvsjanser de neste ti minuttene, Granero var frampå to ganger med langskudd, og Kaká hadde også et langskudd som gikk utenfor. Presset ga resultater og etter 24 minutter utlignet Marcelo etter fantastisk pasningsspill. Flere veggspill og raske vekslinger gjorde at Marcelo endte opp alene med Iraizoz der brasilianeren gjorde alt rett.

Kampen roet seg litt etter utligningen og det var få om ingen sjanser det neste kvarteret. Real Madrid klarte ikke å ta kontroll over kampen i denne perioden, og Athletic tok mer og mer over mot slutten av omgangen. Og med syv minutter igjen av første omgang fikk Llorente stå alene på 16-meteren. Heldigvis for Real Madrid var avslutningen dårlig, og man slapp med skrekken.

Like før pause gikk Casillas i bakken etter å ha avverget en sjanse utenfor 16-meteren. Det så ut som Casillas ble stemplet og det så en liten stund ut som han ikke kunne spille videre. Men Casillas kom seg på beina igjen og hadde ingen synlige problemer med å spille omgangen ut.

Mourinho har før denne sesongen gjort bytter i pausen i kamper han ikke har vært fornøyd med. I dag holdt han seg rolig og ble likevel belønnet. Kaká kom seg inn i 16-meteren og ble felt, og dermed fikk Cristiano Ronaldo muligheten fra straffemerket. Som vanlig var Cristiano solid fra 11-meteren og straffen ble banket inn i krysset. Gleden var stor fra Real Madrid-spillerne, spesielt fra Xabi Alonso som tok en stort jubelhopp.

Det virket som Real Madrid senket skuldrene litt etter dette og spilte mer ball. Selv med bedre kontroll på kampen slet Madrid-spillere med å komme til gode sjanser. Nærmest det første kvarteret av andre omgang var Athletic, og både Muniain og De Marcos som begge hadde gode skudd.

Vi vet godt at fotball endrer seg fort, og De Marcos beviste dette 65 minutter. Først hadde han vært nære mål med et godt skudd, så felte han Özil og fikk se det røde kortet. Som om ikke det var nok fikk Real Madrid nok en straffe, kampen ble med det veldig mye hardere for Athletic Bilbao. Fra straffemerket hadde Cristiano full kontroll, faktisk så god kontroll at lagkameratene begynte å feire før Cristiano hadde skutt.

Mourinho gjorde to bytter kort tid etter dette, først kom Higuaín inn for Benzema, før Lass kom inn for Granero. Lass brukte ikke lang tid før han ble involvert etter innhoppet, riktig nok ikke av positive hendelser. Etter bare to minutter på banen ble han av taklet hardt av Toquero, og i situasjonen etter ga Lass en lite klakk tilbake på beina til Toquero. Selv om det var en unødvendig handling av Lass, gjorde dommeren helt korrekt å ikke gi kort. Kort tid etter ble Lass offer for årets tunnel, men Muniain ble stoppet av Marcelo før han fikk skutt.

Higuaín fikk sin mulighet kvarteret før slutt da han rundet keeper etter en fantastisk Cristiano Ronaldo-pasning. Avslutningen fra Higuaín var derimot ikke god nok og skuddet gikk i stolpen.

En annen spiler som også alltid kommer til sjanser er José Callejón, og denne kampen var ikke noe unntak. Etter bare fem minutter på banen satte han den siste spikeren i kista da han satte inn 4-1 etter en nydelig pasning fra Higuaín. Forspiller til målet var også som tatt ut av læreboka, Ramos vant ballen, Xabi Alonso satte i gang kontringen, Özil fant Higuaín som prikket Callejón igjennom.

Det var det siste av interesse som skjedde i kampen og Real Madrid tok dermed nok en viktig seier med tanke på seriegull.

Pmn6