Real Madrid 4-2 Levante

Real Madrid slo hardt tilbake mot Levante, og leder nå La Liga med hele 10 poeng.

Real Madrid - Levante 4-2 (1-1)
La Liga, Runde 23
Santiago Bernabéu

Som i de fleste andre hjemmekamper denne sesongen startet kampen med et Real Madrid som styrte spillet og hadde majoriteten av ballbesittelsen. Et Benzema-skudd like over var det nærmeste Real Madrid kom før det som ikke skulle skje, nettopp skjedde. Levante fikk et frispark etter en dårlig takling av Ramos ute på Levante sin høyreside. Frisparket var bra slått, men det var Ramos som nådde høyest. Dessverre stusset han ballen videre til Cabral på bakerste stolpe, som satte ballen i mål bak en sjanseløs Casillas.

Real Madrid satte inn et enda høyere press, som skulle vare ut omgangen. Kun tre minutter etter skåringen satte Benzema ballen i det andre målet, men han ble imidlertid avblåst for offside. En tvilsom avgjørelse ettersom det viste seg at Higuaín ikke var nær ballen før den kom fram til franskmannen.

Presset ble opprettholdt, men det ble mye nesten for hjemmelaget. Cristiano Ronaldo hadde et godt forsøk på frispark etter 16 minutter, men Munúa i Levante-målet fikk slått ballen ut til corner. Etter hvert i omgangen økte temperaturen på banen betraktelig, og det ble delt ut flere gule kort, for stygge taklinger, etterslenger og klaging. Ramos var blant de som ble belønnet med gult kort.

Sjansene tok seg opp igjen for Real Madrid mot slutten av omgangen. Higuaín var nære ved flere anledninger, med blant annet stolpeskudd, men det ville seg ikke for argentineren. Like etter ble det spekulert i om Ramos skulle ha hatt straffe, etter at han falt i 16-meteren, men reprisen viste at det ville vært i strengeste laget.

To minutter før pause skulle det endelig løsne for Real Madrid. En duell i Levante sitt straffeområde mellom Iborra og Higuaín ender med at ballen, nærmest havner i fanget til førstnevnte, og dommeren valgte å dømme straffe for hands, og belønne Iborra med gult kort. Dette var hans andre i kampen, og Levante måtte fullføre med ti mann. Straffen ble satt sikkert i krysset av verdens beste straffetaker, Cristiano Ronaldo.

Det var en første omgang hvor det meste foregikk på Levante sin banehalvdel, med en ganske forskjellig uttellingsprosent hos de to lagene. Ronaldo sitt brassespark utenfor etter en corner, var det siste som skjedde i omgangen.

Andre omgang startet som den første, med massivt press, og ballinnehav for hjemmelaget. Men denne gangen skulle det gå atskilligere kortere tid før man fikk uttelling. Gonzalo Higuaín mottok ballen ute på høyrekanten av Özil. Argentineren driblet vekk forsvareren før han fikk lagt inn til en umarkert Cristiano Ronaldo som ikke hadde noen problemer med å heade inn ledelsen for Real Madrid.

Real Madrid fortsatte å presse, og de var kun en skåring unna mål nummer 4000 på Santiago Bernabéu. Og det kunne vel knapt kommet på en bedre måte! Denne gangen var det Ronaldo selv som hadde ballen på venstrekanten. Han vendte av en spiller og fyrte løs fra 25 meter. Ballen fikk stor høyde og fart, og duppet over den 190 cm høye Munúa i Levante-målet. En utrolig skåring av portugiseren.

Til tross for at de var redusert til ti mann, skulle Levante karre seg til en skåring til. Seks minutter etter Ronaldo sitt kremmerhus skjedde det. En flott (og sjelden) kontring for bortelaget endte med innlegg inn til Koné, som satte den tredje skåringen med hodet i kveldens kamp og reduserte til 3-2.

Men halvveis i andre omgang ble kampen punktert, denne gangen med Ronaldo som tilrettelegger. Portugiseren førte ballen sentralt i banen, før han sendte ballen til Karim Benzema på hjørnet av 16-meteren. Benzema dro seg utover i banen, og avsluttet elegant i det lengste hjørnet og Munúa måtte plukke ballen ut av nettet for fjerde gang i kampen.

Sjansene fortsatte for Real Madrid, men det ble aldri flere skåringer, til tross for at både Özil, Benzema og Callejon hadde sine muligheter. Özil hadde blant annet en lekker tunnel, etterfulgt av en avslutning i stolpen. Mourinho valgte å foreta noen bytter, og noe av rytmen i laget forsvant. Ronaldo fikk kampens siste sjanse på frispark, men denne gangen duppet ballen over mål for målmaskinen.

En bra gjennomført kamp av Real Madrid, til tross for mye sjansesløsing. Ledelsen var aldri truet etter Ronaldo sin andre skåring, til tross for en redusering av Koné. Hva syntes du om kampen? Kom med din mening i kommentarfeltet under!

Pmn6