CSKA Moskva 1-1 Real Madrid

Real Madrid kontrollerte kampen, men slapp inn et unødvendig mål på slutten.

CSKA Moskva - Real Madrid 1-1 (0-1)
Champions League, åttendedelsfinale 1. kamp
21.02.2012

Kampen startet med et mer passivt Real Madrid enn vanlig, og et CSKA Moskva som presset høyt og var angrepsvillige. Etter noen minutter fikk Real Madrid mer kontroll på kampen, men det var vertene som fikk kveldens første avslutning etter syv minutter. Den gikk imidlertid utenfor.

Det var få sjanser for begge lagene, men det var Real Madrid som hadde ballen mest, og tydelig var hakket vassere enn russerne. Men et kvarter ut i kampen var det nok flere som fikk en dårlig magefølelse da Benzema måtte gå av banen med skade, og ble erstattet av Gonzalo Higuaín. Omfanget av skaden til Benzema var vanskelig å si, men han klarte å gå av selv samtidig som han hadde tydelige smerter i kneet.

Real Madrid fikk en kjempesjanse to minutter senere, etter flott samspill med Khedira som dirigent. Higuaín fikk til en grei avslutning, som en litt fomlete Chepchugov i hjemmelagets mål ga retur på. Chepchugov gjorde det imidlertid godt igjen med en flott redning etter skuddet til Khedira som var først på returen.

Men i det 28 minutt skulle det endelig løsne for Real Madrid. Higuaín plukket opp ballen ute på venstresiden etter slurvete forsvarsspill av hjemmelaget. Argentineren la tilbake til Coentrao som hadde kommet seg opp i angrep, og slo ballen inn i feltet. CSKA Moskva klarte ikke å få klarert, og ballen havnet hos Cristiano Ronaldo som banket ballen inn i mål med venstrefoten, og sendte de helhvite i en fortjent ledelse.

Det ble ikke skapt mye mer i førsteomgang, med unntak av et par halvsjanser for hvert av lagene, og Real Madrid gikk i garderoben med en fortjent ledelse.

Andre omgang fortsatte der den første slapp, med et Real Madrid som kontrollerte og dominerte kampen, imens det virket som om CSKA Moskva ikke klarte eller maktet å skape målsjanser, siden de ble møtt av et bunnsolid forsvar, som leste spillet på en veldig fin måte.

Real Madrid skapte ikke mange sjanser selv, men Callejon burde nok ha skåret syv minutter ut i omgangen da han ble spilt igjennom av Ronaldo. Minuttet etter ble den unge canteraen spilt fri av Ronaldo, men også denne gangen endte det uten skåring.

Kampen gikk nå inn i en periode med særdeles få målsjanser, men det var tydelig at Real Madrid lå og kontrollerte og hadde både ett, to og tre flere gir inne. Med et kvarter igjen å spille ble Callejon erstattet med en Kaká som viste seg å bli et veldig friskt pust for kampen. Brassen fikk mer fart på angrepet igjen og man fikk flere muligheter til å doble ledelsen.

Det virket aldri som om russerne skulle komme med noen trusler mot Real Madrid, noe de heller ikke gjorde før de to og et halvt minutt på overtid klarte det “utenkelige”. Etter mye klabb og babb i feltet havnet ballen hos den svenske Real Madrid-supporteren Wenbloom som fikk utliknet for vertene, og tente et bittelitehåp for CSKA Moskva med tanke på avansement.

En grei kamp av Real Madrid, men veldig unødvendig å slippe inn målet på slutten

Pmn6