Rayo Vallecano 0-1 Real Madrid

En ordentlig slitekamp endte med nok en seier for Mourinho sitt mannskap.

Real Madrid - Rayo Vallecano 0-1 (0-0)
Liga BBVA, Runde 26
26.02.12

Kampen startet med et Rayo Vallecano som tydelig var angrepsvillige og presset Real Madrid høyt opp i banen og var hjemmelaget som også fikk de første mulighetene uten at det aldri ble det helt store. Det var høy temperatur på La Teresa Rivero, men om det var på grunn av vårsola i Madrid eller overtente spillere var uvisst, men det var Sergio Ramos som fikk kampens første gule kort for en stygg felling etter bare tre minutter.

Rayo Vallecanos sitt stadige høye press førte til overgangsmuligheter for Real Madrid som sjelden ble tatt godt vare på. Özil hadde en god mulighet etter syv minutters spill, men tyskeren fikk ikke kontroll på pasningen fra Marcelo, og ballen ble klarert ut til corner. Gonzalo Higuaín hadde også gode sjanser til å skåre, men stadige offsideavblåsninger hindret argentineren.

Men det var uten tvil hjemmelaget som var nærmest skåring i første omgang. Seks minutter før pause kom omgangens desidert største mulighet. Piti mottok ballen etter en flott crosser nede på kanten av sekstenmeteren på venstresiden. Arbeloa ble enkelt vendt bort og Piti fyrte av. Skuddet gikk rett i krysstangen, men heldigvis for Real Madrid gikk ballen utover igjen og ble klarert. Rayo var nære på kun to minutter senere også, men denne gangen fikk Marcelo ordnet opp.

En uvanlig dårlig omgang av Real Madrid, som var heldige med at det fortsatt sto 0-0.

Etter sidebytte var Rayo Vallecano tydelig mer slitne enn det de viste tegn til i første omgang. Pasningene satt ikke like bra, og det var mye mindre flyt over spillet. Dette førte til at Real Madrid fikk mer kontroll over kampen, og overtok presset. Etter ti minutter av omgangen fikk Real Madrid det Rayo hadde kjempet for hele første omgang; en skåring. Özil slo corneren inn fra venstre side, og ballen havnet hos Cristiano Ronaldo, som med ryggen til mål hælsparket ballen ned i hjørnet. Nok et flott mål av portugiseren!

Real Madrid fortsatte å holde presset oppe etter målet, og hadde tydelig initiativet i kampen. Men Rayo ga ikke opp, og var svært nærme en skåring da Ramos feilberegnet en ball rett utenfor sekstenmeteren, men avslutningen til Michu var svak og gikk langt utenfor. Med et kvarter igjen av kampen, satte hjemmelaget for alvor inn kjøret mot målet til Iker Casillas. En svakt slått corner av Rayo, endte hos Titu som fikk nærmest drømmetreff fra 25 meter men keeperlegenden vår fikk en hånd på ballen, og det endte med nok et hjørnespark.

Men som i første omgang, førte det massive presset mot Real Madrid, også til store overgangsmuligheter. Anført av Ronaldo og Callejon, hadde man sjansen til å skåre både en, to og tre ganger, men flere dårlige avslutninger og pasninger gjorde at det ble aldri noe mer. Temperaturen på banen var fortsatt høy, og etter 88 minutters spill skjedde det alle ventet på, nemlig et rødt kort. Michu var mannen som fikk denne noe tvilsomme æren for sin takling bakfra på Khedira, men reprisen viste at det var en veldig streng utvisning.

Rayo fortsatte å kjøre på, med muligheter på åpne mål, og et enormt trykk helt til siste slutt. Men da dommer Borbalán endelig blåste av, var det Real Madrid som kunne strekke armene i været.

En ordentlig sliteseier for et ganske heldig Real Madrid. Hva syntes du om kampen? Del dine meninger i kommentarfeltet!

Pmn6