Real Madrid 1 - 2 Barcelona

Real Madrid tok ledelsen, men Barcelona kom tilbake og har fordelen før returoppgjøret om en uke.

1-0: Cristiano Ronaldo (11)
1-1: Puyol (49)
1-2: Abidal (77)

Før kampen hadde Mourinho valgt å ta med hele A-stallen med i troppen. De fleste tenke nok at dette var for å styrke sammholdet i laget før kampen, men Mourinho hadde også en taktisk plan i tankene. Fra start valgte nemlig Mourinho å bruke Carvalho som ikke hadde spilt en fotballkamp på lang tid.

Kampen startet som de fleste kunne tenke seg. Barcelona hadde mye ball og Real Madrid startet presset på midtbanen. Det var tydelig at Mourinho ønsket at Barcelona skulle føre kampen, og at Real Madrid skulle ta de kontringene man fikk.

Taktikken funket perfekt i starten av kampen og man satte også sin første sjanse i kampen. Benzema slo en nydelig stikker til Cristiano Ronaldo som gjorde ingen feil alene med Pinto. Dermed tok Real Madrid ledelsen nok engang i El Clasico, men Barcelona skulle ikke gi seg.

Sakte men sikkert tok Barcelona mer og mer over, og Iniesta, Sanchez og Messi hadde alle store muligheter til å score før halvtimen var spilt. Heldigvis sto Casillas meget solid bakerst og reddet det som kom.

Mot slutten av omgangen hadde Barcelona sikret seg et enda større overtak og Iniesta var frempå igjen. Flere ganger var det små hull i forsvarsrekka og de fire bakerste hos Real Madrid klarte heller ikke å holde linjen rett. 1-0 ledelsen skulle likevel holde inn til pause.

Rett etter pause var det derimot Barcelona for gode, og overraskende nok var det på dødball Barcelona kom tilbake på. En god slått corner landet på hodet til Puyol, og Barcelona kaptein stanget inn utligningen. En ellers god Pepe var uoppmerksom i et halv sekund, og da var det for sent.

Kort tid etterpå avsluttet Iniesta i tverrliggeren etter et godt fremspill av Fàbregas og det var tydelig at Barcelona hadde kampen i sin hule hånd. Likevel hadde Real Madrid en god mulighet etter 60 minutter da Benzema headet i stanga etter flott forspill av Altintop.

Etter snaue 65 minutter fikk vi oppleve noe de fleste fotballfans reagerte på. Først overspilte Pepe i en duell, før han kort tid senere tråkket på hånden til Messi. Det så dessverre også ut som det var tilsiktet fra Pepe sin side.

Temperaturen på banen økte, men det skulle ikke stoppe Barcelona, og 15 minutter før slutt skulle avgjørelsen komme. En ellers anonym Messi chippet elegant ballen gjennom til Abidal(!) som satte ballen kontrollert i mål. Abidals tredje mål i karrieren var det som ble kampens siste mål og Real Madrid har dermed et veldig dårlig utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Pmn6