Villarreal 1-1 Real Madrid

Real Madrid så rødt på El Madrigal.

Primera División, runde 28
0-1: Ronaldo (62)
1-1: Senna (83)

Med en rykende fersk manager i Miguel Ángel Lotina tok et kriserammet Villarreal imot et revansjelsytent Real Madrid-lag med skumle intensjoner onsdag kveld. Åpningen av kampen var preget av litt stillingskrig, og ingen tok noen umiddelbar styring. Allerede etter 4 minutter fikk Lassana Diarra se det gule kortet på grunn av en farlig duell. Franskmannen unngikk utrolig nok det gule mot Málaga i helgen, så det var kanskje på tide med kort.

Begge lag fikk noen halvsjanser tidlig i kampen, men kampens første store mulighet kom etter 9 minutter etter et Alonso-frispark. Spanjolen curlet ballen inn i feltet til en Pepe, som headet ballen via en Villarreal-spiller og ut. To minutter senere kommer Casillas kjapt ut og snapper et farlig gjennomspill som kunne resultert i 1-0 til vertene.

Real Madrid virket ikke helt komfortable defensivt i innledningen, og ble satt på noen prøver. Etter kvarteret var det Ramos sin tur til å få en mulighet, denne gangen etter et Özil-frispark, men headingen gikk over. Første tredjedel av førsteomgang inneholdt mye slurv fra Real Madrid, som på ingen måte åpnet kampen godt. Etter 17 minutter fikk Villarreal og Cani en god skuddmulighet fra distanse, men skuddet endte opp en halvmeter til side for stolpen.

Villarreal fikk en ny mulighet etter 19 minutter, men Nilmars avslutning alene med Casillas endte kun opp i corner etter en god redning av gjestenes sisteskanse. Til tross for få store scoringsmuligheter, kunne man etter 25 minutter konkludere med at Real Madrid sakte men sikkert tok mer og mer kontroll over kampen. Allikevel var det Villarreal som fikk de største mulighetene, og etter 25 minutter fyrte Marcos Senna av et farlig skudd som fort kunne endt opp mellom stengene.

Det var tydelig at Mourinho var misfornøyd med det laget hans hadde vist etter halvtimen, og portugiseren valgte allerede etter 28 minutter å bytte inn Callejon for Lass. Med dette forlot han også 4-3-3-formasjonen man innledet kampen med, og gikk tilbake til den vanlige 4-2-3-1-formasjonen.
Real Madrid fortsatte å skape småsjanser på indirekte frispark, men til tross for dominans fra gjestene fortsatte Villarreal å være farligst foran mål. Etter en drøy halvtime kunne hjemmelaget fort fått en straffe da Arbeloa dro ned en spiller i feltet på en corner.

Første omgang var preget av klassisk spansk dømming, med flere gule kort. Etter ti stille minutter fikk Real Madrid endelig til noe i angrep, men Benzemas avslutning etter 42 minutter endte opp i nettveggen. Rett før pause mottok Pepe tilsynelatende gult kort for å ha vist fram en blødende leppe, og en irritert Mourinho forsvant umiddelbart i garderoben vel vitende om at endringer måtte gjøres etter en lite livlig førsteomgang.

Innbytter José Callejón var ikke å se på banen da andre omgang ble sparket i gang, sannsynligvis grunnet stemplingen han ble utsatt for sent i første omgang. Mourinho vet å overraske, og gjorde det igjen. Hamit Altintop ble til mange av gjestenes supporteres store forundring kastet inn for Callejón.

Etter 49 minutter skapte dommer Jose Luis Paradas Romero mye forvirring da han viste ut Real Madrids fysiske trener Rui Faria av uvisse grunner. Det er dog ikke første gang at Faria har blitt sendt på tribunen denne sesongen.

Real Madrids stormløp lot vente på seg, og åpningen av andre omgang viste ingen tegn til at gjestene hadde skrudd opp noen gir. Istedenfor å by på offensiv underholdning, så det nå ut til at kampen skulle utarte seg til å bli en ufin affære. Slik ble det heldigvis ikke. I hvertfall ikke umiddelbart.

Sami Khedira og Marcelo lagde andreomgangens første scoringsmulighet etter 57 minutter da brasilianeren spilte frem tyskeren, men sistnevntes skudd gikk utenfor. Det var tydelig at Real Madrid begynte å ta ordentlig grep om kampen, og etter 62 minutter kom endelig scoringen for gjestene. Når det først kom, var målet av høy klasse. Ronaldo og Özil kombinerte fint, førstnevnte spilte vegg med tyskeren som returnerte med hælen, og Ronaldos avslutning var det som vanlig ingenting å utsette på. 1-0 til Real Madrid, og Ronaldos mål nummer 99 i La Liga!

Etter scoringen fortsatte Real Madrid å ta mer og mer over, og sjansene kom også hyppigere. Til tross for å ha tatt fullstendig kontroll over kampen etter Ronaldos scoring, kom ikke de største sjansene, og til slutt roet gjestene ned presset noe og slapp Villarreal litt mer inn i kampen. Kvarteret før slutt ble Gonzalo Higuaín byttet inn for Karim Benzema med et mål om å sette spikeren i kista for å unngå en reprise på Malaga-kampen.

Etter 82 minutter fikk hjemmelaget et frispark i skremmende lik posisjon som det Malaga fikk i helgen, og Marcos Senna var like sikker som sin kollega fra Malaga Santi Cazorla. Utligningen var et faktum, og Mourinho ble attpåtil vist ut av dommer Romero på grunn av å ha applaudert sarkastisk etter frisparket.

Minuttet etter scoringen og Mourinho-utvisningen fikk Sergio Ramos sitt andre gule kort, og måtte dermed rusle i garderoben 7 minutter før full tid. I etterkant av utvisningen fikk også Mesut Özil se det røde. Hva tyskeren ble straffet for, var det vanskelig å se ut fra TV-bildene.

Etter utvisningene og utligningen fortsatte gjestenes ni menn å føre kampen, men det ebbet ut i poengdeling. Uten å legge for mye vekt på det, er det ikke vits i å skjule at dommeren påvirket kampen sterkt.

Pmn6