APOEL 0-3 Real Madrid

Real Madrid vant sin 200. seier i Champions League.

0-1 Benzema (74 min)
0-2 Kaka (81 min)
0-3 Benzema (90 min)

De 10 første minuttene av kampen var preget av et enormt press fra tribunen. APOEL responderte med å prøve å bryte ned spillet til Real Madrid, og greide dette i de innledende minuttene. Etter dette, var det kun et lag som førte ball, nemlig Real Madrid. Ballbesittelsen etter 23 spilte minutter var 29%-71%, noe som forteller litt om nettopp dette.

Benzema kom til den første sjansen da han etter 8 minutter skøyt fra venstrekanten av sekstenmeteren. Keeper Chiotis hadde små problemer med skuddet fra franskmannen, og holdt ballen i fast grep. Tre minutter senere kom Özil til en stor sjanse da et innlegg ble headet ut fra en stopper i feltet. Ballen dalte ned hos Özil som klemte til med høyreslegga på hel-volley fra drøyt 16 meter. Skuddet var hardt, men gikk dessverre rett på keeper, som fikk bokset ballen ut.

Etter halvspilt 1.omgang kom de virkelige sjansene. Først ute var Ronaldo etter en strålende ball fra Sahin. Portugiseren overrasket alle da han fra kloss hold hamret til med venstrefoten og keeper Chiotis presterte å få armene opp. Få minutter senere var det Benzema sin tur. Ronaldo holdt lekestue på APOEL's banehalvdel og spilte en lur ball gjennom til Sahin som hadde funnet seg en fin luke. Sahin spilte så videre inn til Benzema i feltet med en strøken pasning som gjorde at Benzema bare hadde å sette et hårstrå på ballen for at den skulle trille inn i mål. Men isteden satte han ballen høyt over mål fra omtrent 5 meter.

Ronaldo kom også en til sjanse helt på tampen av omgangen da han fikk en pasning sendt tilbake 45 grader. Skuddet gikk ufarlig til side for mål.

1.omgangen var preget av spill fra en side. Real Madrid var både det førende laget og laget som produserte sjansene. APOEL gjorde en ting riktig, og det var å jobbe som slaver i forsvaret ved å demme opp en mur av spillere foran målet, uten å gi rom til angriperne til Real Madrid.

------------------------------------------------------------

2.omgangen startet som 1.omgangen med mye spill fra Real Madrid sin side. APOEL gjorde forsvaret sitt enda tettere, noe som gjorde at Real Madrid kom til få sjanser i starten av 2.omgang.

Det var først etter 60 minutter sjansene kom. Etter en dødball fra Ronaldo klarerte APOEL ballen videre inn i feltet. Özil prøvde seg først, men skuddet ble blokkert, deretter prøvde Ramos seg med et hælspark, før ballen ble sendt ut av fare.

Benzema kom til et forsøk etter 70 spilte minutter. Skuddet var bra og hadde god retning, men skuddet skrudde ikke nok, og havnet i nettveggen.

0-1
Benzema fikk omsider sin hevn for sin voldsomme bom i 1.omgang. Kaká som hadde byttet inn for Higuain fikk en pasning fra en annen inbytter i Marcelo. På venstrekanten gjorde han søk og la inn et meget smart innlegg mellom keeper og forsvarer. Mellom disse kom Benzema og stup-headet inn 0-1.

Bare minuttet senere fikk Ronaldo ballen servert av Benzema. Med venstrefoten skulle han bare plassere enkelt i mål, men presterte å skyte rett på Chiotis.

0-2
Fantastisk spill av Ronaldo, Marcelo og Kaká. Etter mye spill på APOEL's banehalvdel vendte etterhvert Ramos til Marcelo som spilte vegg med Ronaldo som med et vakkert hælspark sendte Marcelo igjennom. Marcelo satte fart mot dødlinja, ble taklet i feltet, men fikk liggende, spilt ballen 45 grader tilbake i feltet. Der ventet Kaká som gjorde det enkelt og bredsidet ballen bak en sjanseløs Chiotis.

0-3
På tampen av kampen fikk Benzema tronet et vakkert angrep på kontring anført av Ronaldo og Özil. Ronaldo førte ball i stor fart over flere ledd og spilte til Özil på høyrekanten. Magikeren sendte så i vei en lekkerbisken av en pasning med utsiden av venstrefoten sin. Ballen skrudde rundt forsvarerne og var for langt ute for Chiotis å rekke frem til. På bakre stolpe ventet Benzema som enkelt satte inn kveldens tredje mål.

Real Madrid vant til slutt med et overlegent siffer. APOEL spilte i godt over en time med et håp om et poeng, men kapitulerte da to kreative brasilianere ble byttet inn på banen. Real Madrid greide omsider å penetrere muren av forsvarere i Kypros og scoret 3 ganger på de siste 15 minuttene, og har dermed satt seg selv i en meget god posisjon foran returoppgjøret neste uke.

Hvem mener du var banens beste?

Pmn6