Osasuna 1-5 Real Madrid

Flere flotte skåringer sørget for en komfortabel seier til Real Madrid.

Osasuna - Real Madrid 1-5 (0-3)
Liga BBVA, Runde 31
Estadio Reyno de Navarra

Osasuna er et lag kjent for å gi de besøkende god kamp på deres egen Reyno de Navarra. Det var imidlertid ikke tilfellet i kveld.

Det skulle ikke gå lang tid før det løsnet for Real Madrid. Tiden viste seks og et halvt minutt da Cristiano Ronaldo viste frem noe av sitt brede repertoar av finter og driblinger, før han la inn med venstre fot mot Benzema på bakerste stolpe. Franskmannen lot seg ikke be to ganger, som på hel volley limte ballen opp i krysset. Fantastisk skåring av Benzema og Real Madrid!

Ronaldo var nære på selv kun fire minutter senere på et langskudd, men dessverre for portugiseren duppet ballen litt for sent før den gikk over mål. Sjansene uteble for begge lag en periode etter skåringen, men det gjorde definitivt ikke intensiteten, og det ble delt ut gule kort til både Sergio Fernández, og Sergio Ramos som dermed må stå over neste kamp hjemme mot Valencia.

Men Cristiano Ronaldo skulle få en skåring fra distanse til slutt. Fra omtrent 30 meter fyrte han løs, til overraskelse for Osasuna-forsvaret. Ballen gikk som en rett kule opp i hjørnet for andre gang i kampen, og stillingen var 0-2. Nok en god kandidat til årets mål fra Ronaldo! Også Gonzalo Higuaín skulle komme på skåringslisten før pause. Argentineren ble spilt i gjennom av Granero etter flott samspill med Özil, og alene med keeper var spissen iskald og chippet ballen elegant i mål.

En flott omgang av Real Madrid hvor trioen Benzema, Cristiano Ronaldo, og Higuaín sørget for en fortjent ledelse til bortelaget.

Andre omgang startet med et Osasuna som ikke hadde gitt opp, og Real Madrid kom raskt tilbake på jorda igjen. Kun tre minutter ut i omgangen kom reduseringen. På et innlegg fra høyre side steg Nino høyest opp og stanget inn 1-3 og skaffet Osasuna et lite håp om poeng. Rett etterpå kunne kampen definitivt punkteres etter at Higuaín rundet keeperen, men en kollisjon med Ronaldo sørget for at det ikke kom noen avslutning, og Real Madrid sto mirakuløst fortsatt bokført med tre mål.

Osasuna sitt press i starten av omgangen sørget for flere overgangsmuligheter for Real Madrid, men disse ble imidlertid ikke utnyttet. 20 minutter gjensto av kampen da Ronaldo ble felt like utenfor 16-meteren til Osasuna. Som så mange ganger før stilte målmaskinen seg opp på klassisk vis, men denne gangen resulterte det i skåring. Skuddet kom tidlig, gikk via et Osasuna-bein, og keeper Fernández var utspilt. Dette var sesongens første mål på direkte frispark for Ronaldo i La Liga.

Men det stoppet ikke der for de helhvite. Gonzalo Higuaín skulle få æren av å sette sitt andre, og kampens femte skåring, etter et innlegg fra Ronaldo fra venstre-kanten nok en gang, og skåring nummer 101 for klubben for argentineren var et faktum. Noe som nesten var vel så gledelig, var at Angel di Maria ble byttet inn med ti minutter igjen å spille, etter en måneds skadeavbrekk. Den kjappe dribleren markerte seg ikke stort, men han vil uten tvil være viktig i de neste avgjørende kampene i Champions League og La Liga.

En overbevisende seier av Real Madrid, som stormer videre mot La Liga-gull. Neste kamp er hjemme mot APOEL i Champions League.

Pmn6