Real Madrid 5-2 APOEL

En flott fotballkveld er ferdig, og Real Madrid er klare for semifinale!

Real Madrid - APOEL, 5-2 (2-0)
Champions League, Kvartfinale

Som ventet fra start av, var det Real Madrid som styrte spillet og hadde soleklart høyest ballbesittelse. Hjemmelaget presset APOEL nesten helt tilbake til dødlinja, og det var tydelig at Mourinho ikke ville vise frem defensiv fotball.

Kveldens første mulighet kom til Cristiano Ronaldo etter fem minutter, men fra skrått hold gikk avslutningen midt på keeper. Det var total dominans fra Real Madrid de første 20 minuttene, til tross for at det ikke ble det sjansehavet mange hadde spådd på forhånd. En av de største mulighetene kom nok en gang til Ronaldo, etter et frispark slått inn av Sahin, men headingen gikk like over.

Men kun minuttet etter løsnet det for portugiseren. En flott crosspasning endte hos Marcelo på venstrebacken. Ballen gikk via en APOEL-spiller på innlegget fra brasilianeren, og endte opp på bakerste stolpe hos Ronaldo som satte sin 48. skåring for sesongen.

Real Madrid fortsatte å holde presset oppe, og viste ingen tegn til å trekke seg tilbake. APOEL fikk et par overgangsmuligheter, men klarte ikke å utnytte dem på noen som helst måte. Kampens andre mål var det Kaká som sto for. Nok en gang var det Marcelo som assisterte, da han la ballen igjen til Kaká som hadde skaffet seg litt rom utenfor 16-meteren. Den tidligere Milan-spilleren viste gamle takter og skrudde ballen opp i krysset, bak en sjanseløs keeper Pardo. Kaká hadde muligheten til å få en nesten tilsvarende skåring like etter, men denne gangen sto stolpen i veien for brasilianeren.

Andre omgang startet der den første slapp, og Real Madrid fortsatte dominansen i spillet. Det var noe overaskende at Marcelo ble byttet av banen i pausen til fordel for Callejon, men Altintop gikk ned på venstrebacken. Som i den første omgangen var det få sjanser i starten av omgangen, men begge lagene ville skåre til tross for at utfallet var gitt for lenge siden.

Etter en times spill på Santiago Bernabéu skallet Paulo Jorge med en medspiller, og repitisjonen viste at tennene fløy ut av midtstopperen, noe som førte til at spillet ble stoppet et par minutter. Det var også i denne perioden av spillet APOEL virkelig kom frampå, og en stund var det faktisk dette lille laget som skapte sjansene og fikk uttelling. Et nydelig angrep ble avsluttet med at Manduca ble spilt igjennom, som alene med Casillas ikke gjorde noen feil og reduserte til 2-1 for gjestene.

APOEL fortsatte å ikke vise noen respekt for Real Madrid, og kunne fint ha utlignet, helt til de ga bort et frispark ute på hjemmelagets venstrekant. Cristiano Ronaldo stelte seg opp, og limte ballen opp i hjørnet, og dermed har portugiseren skåret på frispark i to kamper på rad. Men målfesten stoppet ikke der. Neste mann sin tur var Callejon som mottok en lang ball fra Di Maria ute på venstresiden. Spanjolen dro seg innover i banen og avsluttet nede i korthjørnet, nok en gang bak en utspilt Pardo.

Reprisene var knapt over før Hamit Altintop felte Adorno inne i straffefeltet, og dommer Rocchi pekte helt korrekt på straffemerket. Argentinske Solari var helt iskald på straffesparket og reduserte igjen for APOEL.

Men det var innbytter Ángel di Maria som skulle få æren av å avslutte en flott fotballkveld. Argentineren fikk ballen fra Kaká på et lekkert hælspark og satte fart innover i banen mot målet. Di Maria var meget observant, da han så at keeper var på halvdistanse, og chippet ballen over Pardo og avsluttet skåringsballet på en veldig verdig måte.

En flott kamp av Real Madrid, dog med store variasjoner i prestasjonene. Hva syntes du om kampen? Kom med dine meninger i kommentarfeltet under!

Pmn6