Atlético Madrid 1-4 Real Madrid

Cristiano Ronaldo sørget for seier i <i>El derbi madrileño</i>.

Det var som ventet høy temperatur allerede før avspark, og det så ut til å smitte over på begge lags spillere også. Real Madrid var det ballførende laget i kampen, men fikk ikke til noen gode avslutninger på mål i åpningsminuttene til tross for høyt press. Det var Falcao som fikk kveldens første sjanse, da han skjøt via Coentrão, men Iker Casillas reagerte raskt og slo ballen ut til corner. Atlético fikk mange dødballmuligheter i første omgang uten at mange av dem ble tatt vare på.

Real Madrid hadde også sine muligheter på dødball, etter 13 minutter steg Ramos til værs og fikk til en god heading som ble reddet. Også begge de to påfølgende skuddene inne i 16-meteren ble blokkert. Så var det Cristiano Ronaldo sin tur til å vise seg frem. På et frispark fra nesten 30 meter, fikk portugiseren drømmetreff, og med sin sedvanlige teknikk gikk ballen i mål bak en utspilt og forvirret Courtois i Atlético-målet.

Benzema sto for kampens neste store mulighete etter innlegg fra di Maria, men fra kloss hold og umarkert, headet franskmannen utenfor. Real Madrid roet spillet mer ned etter skåringen naturlig nok, og dette ga mer tid for Atlético til å bygge opp spillet sitt. Med innlegg fra stort sett venstrekanten i retning Falcao, var få av dem presise, og det ble aldri noen store muligheter. En jevnspilt første omgang, men det var Real Madrid som fortjent hadde ledelsen.

Mourinho gjorde ett grep i pausen, og erstattet Kaka med Özil. Omgangens første mulighet fikk Cristiano Ronaldo på et nytt frispark, men denne gangen gikk det over. Det var derimot Atlético som skulle åpne skåringsballet i andre omgang. Adrian Lopez la inn fra venstrekanten nok en gang, for en gangs skyld presist nok, til Falcao som ikke lot seg be to ganger og stanget inn utlikningen for Atlético.

Real Madrid satte inn et voldsomt press etter utlikningen, og presset Atlético langt bakover i banen i mange minutter, uten at ballen knapt var på bortelagets halvdel. Og til slutt skulle man få lønn for strevet, nok en gang takket være portugiser i storslag. Ronaldo mottok ballen ute på venstrekanten, dro seg innover i banen og fyrte av kanonen. Enda en gang fikk han fulltreff, og ballen duppet over Courtois som ikke hadde en sjanse i havet til å stoppe skuddet fra over 20 meter.

Neste mål var også signert Cristiano Ronaldo, men det kom takket være innbytter Higuaín, da han ble felt av Godín inne i 16-meteren. Det var en noe tvilsom straffe, men dommeren pekte på straffemerket, til store protester fra Atletico-spillerne. Det som det derimot ikke var noen som helst tvil om, var hvem som skulle ta straffesparket. Courtois var nære på å ta straffen til Ronaldo, men den gikk inn og målmaskinen står nå med hele 40 skåringer og tangering av sin egen rekord i La Liga.

Men det stoppet ikke der. En annen innbytter i Callejon skulle også komme på skåringslista da han ble spilt igjennom av Ronaldo, og ikke gjorde noen feil alene med keeper ble sluttresultat fastsatt til 1-4. Atlético hadde et stolpeskudd like før kampen ble avsluttet, men mer kom de ikke med og dommeren kunne blåse av kampen.

Pmn6