Real Madrid 3 – 1 Sporting Gijón

Real Madrid tok 3 viktige poeng på en dårlig dag.

Kampen på Santiago Bernabéu åpnet rolig og ingen av lagene var i nærheten av å skape en målsjanse de første ti minuttene. Faktisk måtte Arbeloa nærmest gi bort ballen til Sporting for at de skulle få en mulighet, og muligheten var stor. Selv etter at Casillas hadde reddet Sportings første mulighet, klarte Arbeloa, med hjelp Ramos og nesten rote bort ballen igjen.

Real Madrid skapte særdeles lite og det var ikke før i det 27. minuttet at man var farlig frempå foran Sportings mål. Etter ett godt slått frispark av Nuri Şahin satte Gonzalo Higuaín ballen i mål, men dommeren annullerte målet korrekt.

Få minutter senere var det Sporting sin tur til å yppe seg, og i det alle trodde Sergio Ramos hadde tatt en perfekt takling dømte dommeren straffe. Ramos var nok nær ballen med hendene, og sånn sett gjorde dommer rett. Men så kan man jo spørre seg hvor man skal ha hendene når man foretar seg en sklitakling. Fra straffemerket var De las Cuevas sikker og sendte dermed Sporting i føringen.

Det skulle heldigvis ikke ta lang tid før Real Madrid svarte, og denne gangen skulle alt gå riktig for Gonzalo Higuaín. Ramos slo et nydelig innlegg som argentineren styrte i mål, og lagene sto dermed likt etter 36 minutter.

Like før pause fikk Real Madrid ett frispark på rundt 20 meter, og selv om de fleste forventet at Cristiano Ronaldo skulle prøve skuddfoten, var det Şahin som avsluttet. Avslutningen var god, men dessverre noen centimetere for høyt og skuddet gikk i tverrligger og ut. Lagene gikk dermed til pause med 1-1.

Etter pause kom Benzema og Di María inn for Callejón og Şahin, mens Özil gikk litt dypere i banen. Byttene hadde ingen effekt med en gang, og i løpet av det første kvarteret av andre omgang skjedde det ingen ting. Først etter 60 minutter fikk Cristano avsluttet, denne gang på frispark, og ti minutter senere avsluttet Higuaín utenfor.

I denne perioden begynte Real Madrid å presse mye mer, og produserte flere og flere muligheter. Og det var bare få minutter etter Higuaíns mulighet at Cristiano Ronaldo skulle vise hvor viktig han er. Portugiseren headet et innlegg fra Di María i stolpen og inn, og Cristiano satte med det ny scoringsrekord i La Liga med 41 mål.

Dette roet Real Madrid ned, og da Canella fikk sitt andre gule kort var kampen så å si avgjort. Og med ni minutter igjen å spille satte Karim Benzema spikeren i kista da han dunket ballen forbi Munúa i Sporting-målet. Dette målet gjorde at Real Madrid tangerte sin egen målrekord fra 89/90 sesong på 107 mål

Både Marcelo og Benzema hadde hver sin sjanse før slutt, men ingen klarte å få ballen i mål, og Real Madrid må derfor vente til neste serierunde for å kunne sette ny målrekord i La Liga. Da venter Barcelona på Camp Nou.

Pmn6