Bayern München 2 – 1 Real Madrid

Bayern München tok første stikk i semifinalen mot Real Madrid.

Real Madrid var gode i presset og gjenvinningsfasen i starten av kampen, og flere ganger ble Bayern tvunget til å gjøre flere feil. Kampens første store målsjanse kom i det syvende minutt. Özil spilte ballen gjennom til Benzema, men avslutningen fra franskmannen ble stoppet av Neuer.

Kvarteret ut i omgangen gikk Ribéry i bakken innenfor sekstenmeteren, men dommer Webb vinket spillet korrekt videre. Reprisen viste tydelig at Bayern-spilleren overspilte, men bare noen minutter senere markerte den franske kantspilleren seg igjen. Ramos klarte ikke å få klarert en hardt slått corner, og ballen havnet til slutt i beina på nevnte Ribéry som på kontant vis sendte hjemmelaget i føringen. Reprisen viser tydelig at en offsideplassert Gustavo hopper unna ballen like foran Casillas, men målet ble godkjent.

Etter scoringen var det Bayern München som kneppet opp noen hakk i midtbaneleddet, og Real Madrid rotet bort ballen ved flere anledninger. Fem minutter før pause spilte Kroos ballen gjennom til Gómez, men angriperen klarte ikke å overliste Casillas.

Åtte minutter etter sidebyttet kom utligningen. Cristiano Ronaldo fikk en gedigen mulighet til å sette ballen i mål, men en sleivete avslutning ble satt rett på Neuer. Returen ble spilt videre til Benzema av Özil, og førstnevnte slo ballen elegant inn mot bakre stolpe. Cristiano Ronaldo slo så ballen inn til Özil, som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål til 1-1.

Bayern skapte en rekke store muligheter etter utligningen, men Gómez bommet på sjanse etter sjanse. Den største muligheten kom i det 71. minutt etter at Ramos misset grovt i det han forsøkte å få ballen unna farlig sone. Gómez dukket på kjent vis opp, men på mirakuløst vis satte kraftspissen ballen himmelhøyt over mål.

Like før slutt ble Coentrão for ente gang brukt som rundingsbøye, og Lahm sitt innlegg ble sklidd i mål av Gómez som endelig kunne juble for scoring. Dermed har Bayern skaffet seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabéu.

Diskuter: Hva synes du om kveldens kamp? Burde den første scoringen ha blitt annullert?

Pmn6