En foretrukket flopp

Fábio Coentrão er en flopp vi burde unngått, mener Håvard Lonbakken

Røykeepisoden er helt uvesentlig, og der fikk han for mye pepper av media. Det er lov å ta seg en sigarett på bursdagen, selv for fotballspillere. Men portugiseren har en tendens til å være i fokus for sine avgjørende feil. Clásico tidligere i år ga første indikasjon på at han virkelig sliter med duellspill og plassering. I tirsdagens kamp mot Bayern München ble igjen hans klare mangler åpenbare. I duellen mot Phillip Lahm ble han avkledd flere ganger, spesielt ved vinnermålet hvor han til slutt lå og svømte i pølsekøen. Vel var Bayern også i overtall ved flere anledninger, men det er likevel skremmende å se hans mangler og hvor lite som stemmer. Han er litt som en Duracell-kanin. Han springer rundt og stresser med stor løpskapasitet, men selve arbeidseffekten er ikke så mye å skrive hjem om. I tillegg har han en tendens til å slå bort ballen unødig og dermed gi motstanderen et nytt forsøk. I de fem kampene Real Madrid har tapt denne sesongen, har han spilt 90 fulle minutter hver kamp..(AS)

En prislapp er bare en prislapp, men €30 millioner er mye. Like mye som Pepe, eksempelvis. Da er det tross alt enklere å forsvare selv Altintop som et backup-kjøp, han kostet €0 og tjener minst i troppen. Men det er skremmende er at Coentrão ikke er backup, men også synes å være Mous preferanse i storkampene, og det forstår jeg ikke. Jeg er særdeles glad i vår trener, men ungdomssatsing er et fremmedord for han. Jeg tror en canterano hadde gjort en like bra backup-rolle som Coentrão, som er det han maks bør være. Og da er vi inne på debatten om å betale €30 millioner for en spiller i den rollen er riktig. Nei.. Mourinho karakteriserte han som en multifunksjonell spiller - jeg vil heller si dysfunksjonell. Ikke god nok for et lag som kjemper om La Liga- og CL-gull uansett posisjon i mine øyne.

Jeg leste tidligere i uka et Lowe-intervju med Dani Alves, hvor han snakket litt om stereotypen omkring en offensiv vingback. Folk har nemlig en tendens til å tro at de markante offensive vingbackene som tar de sugende offensive løpene og det lyser at de liker best å spille ball dermed ikke eier defensive fibre. Slik er det ikke nødvendigvis. Vel har Marcelo sine klare mangler, men jeg ser IKKE at Coentrão er så mye sikrere enn ham. Ikke i det hele tatt, faktisk. Like vel har Coentrão spilt rundt to tredjedeler av kampene i Europa.

Offensivt er det natt og dag å ha Marcelo kontra Coentrão, selv om debatten gjelder hans defensive sikkerhet. Igjen tilbake med dette at Coentrão ikke får utført så mye, til tross for mange løp og iherdig innsats. Og Marcelo er kanskje verdens beste venstreback offensivt med utrolig spilleforståelse, teknikk og overblikk. Og: Det er på grensen til kriminelt å snyte madridistas og fotballfans generelt for attraksjonen Marcelo...

For meg virker det dog som om Marcelo er, hva skal man si, litt off, ikke helt i toppformen. De helt enkle involveringene (i Marcelo-målestokk) sitter ikke som de skal, og han virker litt ukomfortabel. Likevel vil jeg mye heller se han på backen enn uromomentet Coentrão som jeg ikke har sjans til å vite hvor jeg har. Mou; du bestemmer og vet best, men her forstår jeg deg ikke!

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07