Barcelona 1 – 2 Real Madrid

Et stort skritt nærmere seriegull

Alle visste hva som stod på spill da Barcelona og Real Madrid entret Camp Nou til årets siste El Clásico i La Liga. Barcelona stod med null tap på eget gress denne sesongen, men akkurat det følte Mourinho og hans mannskap at det var på tide å gjøre noe med.

Kampen åpnet i et meget høyt tempo, og Real Madrid presset tidlig Barcelona til å gjøre uvanlig mange feil. Kun fire minutter ut i den første omgangen kom kampens første store målsjanse, etter en presis corner fra Özil. Cristiano Ronaldo headet ballen mot mål via hodet til Puyol, og Valdes måtte ut i full strekk for å hindre scoring.

Kun minuttet senere utnyttet Alves en feilpasning fra Pepe. Alves stormet mot mål, men en våken Casillas kom ut og fikk avverget den meget farlige situasjonen. I det 15. minutt kom kampens første scoring. Pepe headet en corner fra Di Maria mot mål, men Valdes fikk stoppet forsøket. Puyol klarte ikke å få returen unna farlig sone, og Khedira taklet ballen i mål til 1-0.

Barcelona tok etter hvert mer og mer over banespillet, men et kompakt og trygt Real Madrid-lag sørget for at det ble svært vanskelig for hjemmelaget å få sin vante flyt i angrepsspillet. Men I det 27. spilleminutt satt spillet for Barcelona sin del. Messi dro seg innover i banen og spilte gjennom Xavi, men sistnevnte maktet ikke å overliste Real Madrid sin sisteskanse.

Ni minutter ut i den andre omgangen fikk Tello en stor mulighet til å utligne for Barcelona, men avslutningen ble sendt himmelhøyt over mål av den unge angriperen. Barcelona fortsatte presset, men også i den andre omgangen stod Real Madrid tilnærmet bunnsolid defensivt i alle leddene.

Til tross for en iherdig laginnsats, måtte til slutt Real Madrid gi tapt. Etter flere redninger av Casillas, fikk til slutt Alexis kranglet ballen over mållinjen, og hjemmepublikummet kunne slippe jubelen løs. Hjemmefansen stilnet fort, for kun noen minutter senere scoret Real Madrid sitt andre mål for kvelden. Özil slo en presis ball til Cristiano Ronaldo, som med en lekker touch dro ballen forbi rekkevidden til Valdes, før han på like elegant vis satte ballen i mål.

Like før slutt fikk samme mann en enorm mulighet til å legge på til 3-1, men på mirakuløst vis klarte han ikke å sette innlegget fra Higuaín i mål. Dermed endte det 2-1 til Real Madrid, som nå virkelig er nære ved å sikre seg seriegull i årets La Liga. Det skiller nå syv poeng ned til Barcelona med fire seriekamper igjen.

I en slik fin og flott stund håper vi også at våre lesere oppfører seg i kommentarfeltet. Gled dere over seieren, og hold dere for gode til drittslenging

Pmn6