Castilla er mestere!

Real Madrid Castilla vant Segunda División B.

Real Madrid Castilla sikret seg idag tittelen i Segunda División B tre kamper før sesongslutt. Real Madrids unggutter har gjennom hele sesongen vist seg som klare mesterskapskandidater, og etter kampen mot Real Oviedo kunne spillerne slippe jubelen løs selv om Oviedo vant 1-0. Castilla-trener Alberto Toril var naturligvis veldig fornøyd med ligatittelen:

- Vi har vunnet noe som er veldig stort. Det er syv år siden vi vant det sist. Når du fortjener å vinne noe er det viktig å nyte seieren hundre prosent.

- Det har vært et veldig tøft år i en tøff gruppe. Vi er veldig fornøyde til tross for tapet i dag fordi vi vet vi har jobbet veldig hardt for å oppnå dette. Jeg er veldig glad for at vi vant fordi den daglige drømmen vi alle har hatt om å vinne til slutt er gått i oppfyllelse.

Álvaro Morata og Álex Fernández slapp jubelen løs!

De kvalifiserte seg samtidig til play-off-spillet som avgjør hvilke fire lag på tvers av de fire gruppene i Segunda División som får æren av å spille i Liga Adelante neste sesong.

Slik foregår play-offen:
Først møter de fire gruppevinnerne hverandre i en egen play-off-turnering. Lagene spiller først hver sin semifinale der vinnerne rykker opp. Vinnerne av semifinalene spiller deretter en finale for å kåre Segunda B sitt beste lag, men som sagt, begge disse lagene rykket uansett opp. Det er best av to kamper både i semi og i finale.

Deretter blir lagene som kom på 2,3 og 4-plass trukket mot hverandre der de spiller et dobbeltoppgjør. Vinnerne her går videre til neste runde. Det er totalt 12 lag som er med her.

Til neste runde kommer de to tapende semifinalelistene fra play-offen til gruppevinnerne inn. Det er da totalt 8 lag igjen. (seks fra 2,3 og 4 plassene, og to gruppevinnere). Disse 8 lagene blir trukket mot hverandre og spiller to kamper for å gå videre.

Etter dette er det 4 lag igjen. Disse fire lagene spiller hver sin finale, der de 2 vinnerne rykker opp.

Real Madrid Castilla har dermed som gruppevinnere to sjanser til å rykke opp. Først i den første "semifinalen" mot en av de andre gruppevinnerne. Hvis de taper den, så vil de komme inn med de andre lagene i andre runde. Der må de vinne to runder for å rykke opp( 4 kamper siden det er dobbeltoppgjør)

Real Oviedo - Castilla 1-0

Real Oviedo: Lledó, Juanma, Pelayo, Sanz, Martins, Owona (Pascual, min. 71), Teo, O. Martinez (Busto, min. 47), Nano, Alvaro Juanpa

Castilla Jesus Carvajal, Married (Lucas, min. 82), Mendes, Ivan Gonzalez, Mandi, Juanfran, Alex Fernandez (Omar, min. 78 ), Morata, Mosquera (Denis, min. 61) og Jesé.

Mål: Oviedo: O.Martinez (32.min).

Pmn6