José Mourinhos ønskeliste

Sjefen har bestemt seg for sommeren.

I alle fall i følge MARCA og AS. De spanske sportsavisene skriver at Mourinho skal ha bestemt seg for hvilke spillere som er ønsket inn til sommeren, og hvilke spillere som ikke er nødvendige foran neste års sesong.

Portugiseren skal visst ha Chelseakeeperen Courtois på ønskelisten. Det unge keepertalentet er om dagen på utlån til byrivalen, nemlig Atlético Madrid. Den belgiske keeperen har vist strålende spill for Atlético denne sesongen og Mourinho ser på ham som et potensielt innskudd da han kan være med på å gi Casillas konkurranse.

I forsvarsrekken skal Mourinho ha ytret et ønske om to spillere inn. Blant de to skal det være én høyreback slik at Ramos kan forsette å spille som midtstopper. Dette kan bety at Mourinho ikke er fornøyd med å ha Arbeloa som førstevalg på høyrebackplassen. Den andre spilleren det skal være snakk om er en midtstopper. Mye tyder på at Carvalho og Albiol spiller sin siste sesong ikledd Real Madrids hvite drakt.

Baskisk rivjern er ønsket

Også på midtbanen ønsker Mourinho å forsterke. Det baskiske rivjernet Javi Martínez skal vært svært ønsket til midtbanen av portugiseren, selv om Martínez har figurert på stopperplass etter at Bielsa tok over Athletic. Martínez har hatt en fantastisk sesong så langt og blir omtalt som blant ligaens beste stoppere. Det spekuleres også i at Madrid skal ligge langflate etter Juventus' midtbanespiller Arturo Vidal, men en potensiell overgang har Juventus allerede avvist. Vidal blir sett på som en av de viktigste bærebjelkene på det hardtsatsende laget. Chileneren ankom Italia og Torino i fjor sommer for €12 millioner etter en svært god sesong for det tyske laget Leverkusen. Markedsverdien hans skal ha steget til minst det dobbelte etter å ha spilt 30 Serie A-kamper og og vist seg som både tilrettelegger (fire målgivende) og som målscorer (seks scoringer).

Les også: Enighet i Madrid

Ved siden av baskeren og chileneren skal også en lignende spillertype som Ángel di María være ønsket. Mourinho er fornøyd med det argentineren har vist så langt, men han ønsker en lik spillertype til kampene di María ikke kan spille. Både det belgiske stortalentet Eden Hazard er nevnt, men også det brasilianske vidunderbarnet Lucas Moura nevnes spanske aviser. Marca skriver blant annet at agenten til Moura, Wagner Ribeiro, skal ha blitt observert sammen med Florentino Pérez i Madrid (14. april), men prisanslaget skal ligge på hele €50 millioner. Selv om Moura blir omtalt som Pérez' ønskekjøp, skal Mourinho ha gitt grønt lys for overgangen. Jakten på Mouro kommer av at Real Madrid visstnok skal ha avsluttet jakten på det andre brasilianske vidunderet Neymar.

Jakten på Agüero fortsetter...

Mange stiller seg naturligvis tvilsomme til at Real Madrid trenger å forbedre sine offensive rekker etter at trioen har scoret rekordmange mål, men klubben er åpen for å lytte på bud for publikumsyndlingen Higuaín samtidig som at det er uvisst om argentineren vil signere ny kontrakt med hovedstadsklubben. Diego Maradonas svigersønn, Sergio Agüero, skal derfor være i søkelyset til Mourinho. I fjor sommer var Agüero den store «snakkisen» helt fram til han signerte for Manchester City. Han fridde nærmest til Real Madrid, men Florentino Pérez ville ikke hente ham på daværende tidspunkt fordi han ikke ville ødelegge forholdet til Atlético Madrid. Nå har byrivalen dog lite de skulle ha sagt, og en overgang for Agüero kan derfor være mer sannsynlig denne sommeren.

Les også: Agüero må til Real Madrid

Spillerne Mourinho ikke ønsker videre neste sesong skal være Lass, Altintop, Carvalgo, Albiol og Kaká.

Hvilke plasser mener du Real Madrid må forsterke? Hva syns du om Mourinhos ønskeliste?Diskutér og kommentér i kommentarfeltet!

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07