Athletic Bilbao 0-3 Real Madrid

Real Madrid vant serien etter en komfortabel seier på San Mamés.

0-1 Higuain (16 min)
0-2 Özil (20 min)
0-3 Ronaldo (50 min)

Allerede før minuttet var spilt, kom Real Madrid seg til en god mulighet. Higuain ble servert en strøken pasning fra Khedira noen sekunder ut i kampen. Pasningen løste opp hele forsvaret og Higuain var plutselig alene med keeper. Dessverre var Iraizoz våken, og snappet opp ballen rett foran beina til Argentineren.

Real Madrid fortsatte presset etter den voldsomme starten, og Coentrão var neste mann ut. På kanten av sekstenmeteren skøyt portugiseren hardt, men rett på Iraizoz.

Arrogant panenka

Etter en corner i det 11.minutt gikk hodestøtet til Ramos i hånda til Javi Martinez. Real Madrid ble tildelt straffespark, og Ronaldo gikk opp for å ta den. Portugiseren som bommet i Champions League, prøvde seg på en noe arrogant variant da han chippet ballen midt på mål. Iraizoz kastet seg til høyre, men fikk opp benet sitt og reddet dermed panenka-straffesparket.

0-1
Fire minutter senere kom likevel målet. Khedira spilte opp til Ronaldo, som sto feilvendt. Ronaldo øynet Özil som hadde funnet seg rom på venstrekanten. På første-touch spilte tyskeren inn til Higuain som på to touch sendte to forsvarere feil vei, før han sendte i vei et praktfullt skudd i høyre kryss.

Athletic ble etter målet, snytt for et straffespark da ballen spratt opp i armen til Khedira, men isteden var det Real Madrid som doblet ledelsen.

0-2
Real Madrid skulle igjen vise nok et eksempel på perfekt kontringsspill. Denne gangen mottok Ronaldo ballen på høyrekanten etter en lekker utsidepasning fra Xabi Alonso. Igjen øynet Ronaldo Özil sine bevegelser på motsatt side, og la inn langs bakken mellom forsvarerne og Iraizoz. På bakerste stolpe gjorde Özil den enkle jobben med å sette ballen i nettet med bredsiden.

Etter målet kom Athletic mer og mer inn i kampen igjen. Etter en hodeløs takling fra Coentrão, fikk baskerne frispark rett utenfor sekstenmeteren, til venstre for Casillas. Iñigo Perez skrudde ballen med sitt venstreben, og den spanske landslagskeeperen måtte varte opp med en strålende redning. Skuddet ble reddet, men var også veldig hardt, og gikk derfor ut i feltet igjen. Der snappet Gómez opp ballen, som skøyt via en forsvarer i tverrleggeren.

Real Madrid skulle ikke være verre, og satte inn et støt bare minutter senere. Özil fikk til slutt ballen midt i banen, ca 25 meter fra mål. Med sitt dårligere ben, fyrte han av et skudd som overlistet Iraizoz. Dessverre for Özil, var skuddet tre cm for høyt og gikk via tverrleggeren og ut.

De siste minuttene av omgangen var preget av mye frem og tilbake spill, med høy intensitet og mye duellspill. Athletic viste etter scoringene at de ikke hadde gitt opp kampen, og gjorde utenom målene, en god omgang.

------------------------------------------------------------------

2.omgang startet på en positivt måte. Real Madrid holdt på ballen i laget og gjorde kollektivt godt arbeid. Samtidig gjorde enkelte spillere bra solo-prestasjoner. Higuain var helt alene mot tre spillere. Den første forsvareren ble enkelt passert, mens de to andre også ble fintet ut. Dessverre fikk Javi Martinez et ben imellom skuddet og målet, og ballen gikk ut til corner.

0-3
På den påfølgende corneren fikk Ronaldo revansjert den dårlige straffen. Xabi Alonso la en hard og velplassert corner, midt i feltet. Ronaldo steg høyest av alle og stusset ballen videre, helt nederst i hjørnet, utakbart for Iraizoz.

Etter mye kontakt med ball, fikk Real Madrid igjen blod på tann. Xabi Alonso gjorde søk og fant Callejón i bakrom. Pasningen var som alltid strøken, men nedtaket til Callejón gjorde at spanjolen måtte tilbake for å hente ball. Skuddet ble av den grunn aldri spesielt farlig, og Iraizoz fikk en enkel jobb med å plukke opp ballen.

Tidlig dusj

Oscar de Marcos skulle etter 66 minutter vise skuddfoten. På rundt 30 meter mottak han ballen, og uten tilløp gjorde han et voldsomt skudd med sin høyre fot. Casillas var aldri i nærheten på ballen som flakket fra side til side i mål, men var heldig da han kunne høre lyden av tverrleggeren og et stort sukk fra tilhegerne på San Mamés.

Javi Martinez fikk i det 72.minutt sitt andre gule kort. Etter en overgang, kom Real Madrid med overtall tre mot to med høy fart mot mål. Ramos førte ball og la ballen ut til Ronaldo. Martinez' hånd var i veien og han ble dermed sendt av banen.

Seriemestere

Med et kvarter igjen å spille ble dette kun minutter der Real Madrid førte ball. Med unntak av noen Ronaldo-forsøk, dabbet kampen ut til en fin seier der begge lag alt i alt spilte bra fotball.

Med 7 poeng ned til Barcelona og 6 poeng igjen å spille om, er Real Madrid seriemestere i sesongen 2011/2012. Hala Madrid!

Pmn6