Alle liker en god syndebukk. Eller?

Norske medier henger ut Cristiano Ronaldo etter et intervju i Kina hvor han tilsynelatende skal ha vært arrogant. Hvor mye hold er det i anklagen? Er Cristiano så ille som media vil ha det til? Kjersti Solbakken kommenterer.

På pressekonferansen i Kina skal Cristiano ha hatt en avslappet holdning, kommet med korte svar og derav blitt beskrevet som egoistisk og arrogant. Som journalist høster man det man sår; stiller man ja/nei spørsmål og får noe mer tilbake er det bare fordi intervjuobjektet er velvillig. VG delte et utdrag av intervjuet:

– Hvordan er formen din?
Perfekt.
– Skifter du bleier på sønnen din?
Selvsagt. Det er normalt for en far.
– Kommer du til å returnere til Manchester United og engelsk fotball?
Kanskje, hvorfor ikke? Du kan aldri vite.

Man kan ikke annet enn å si at Cristiano gir rimelige svar på spørsmål han har blitt stilt før. At han evner å møte et pressekorps avslappet vitner bare om rutine og trygghet, med andre ord gjør Cristiano en god jobb. I tillegg skal han også i spørsmål om å beskrive Guangzhou svart at det var varmt. Kinesiske fans er fornærmet, dere kan jo bedømme selv.

Cristiano er en av de mest populære spillerne på verdensbasis, noe som bekreftes når en ser hvor mange det er som følger ham på facebook og twitter; tall som bare stiger. Det sier seg selv at medielyset vil skinne på ham, det kommer stadig nye vinklinger for å henge ham ut – uansett hvor han drar blir han fulgt av kameraer. Portugiseren kan tidvis ha hatt diva-nykker, noe som han ser ut til å ha lagt bak seg. Han har jobbet hardt for å nå sine mål; han har fortjent å nå de. Mann med større hjerte skal du lete lenge etter; han har gjort ufattelig mye for hjembyen og familien sin, samtidig som han støtter opp under gode saker. Ikke minst, han tar seg ofte tid til fansen.

Med et mediebilde som stadig portretterer Cristiano som en ulv i fåreklær er det kanskje vanskelig å se ham for den han egentlig er. Jeg håper dere ikke lar dere påvirke av rykter rundt hans privatliv og negativitet om hans person og makter og se hvilken flott jobb han gjør for klubben.

Hva synes du om mediefokuset på Cristiano? Blir du påvirket?

Pmn6