Transfertorsdag 24.05

Hvem kommer? Hvem forsvinner? Få med deg de siste overgangsryktene!

I år som i fjor ønsker vi å gi våre lesere ferske oppdateringer på de siste overgangsryktene rundt klubben gjennom hele “Silly Season”. Ettersom rykter kommer og går hver eneste dag har vi behov for å samle dem i en egen spalte, fremfor å publisere en artikkel for hvert lille skvalder man hører. Men i motsetning til i fjor, da vi med “Transfertorsdag” publiserte én rykteartikkel i uka, ønsker vi å gi dere enda bedre dekning i år. Denne sommeren kommer vi - fra og med midten av juni - til å publisere to rykteoppsummeringer hver uke. Dagene blir torsdag og mandag – det er det bare å notere seg med en gang. Men de to neste ukene vil vi holde oss til én oppdatering i uka, og dette er altså den aller første. God fornøyelse!

INN:

- Spanske medier hevder at José Mourinhos viktigste transfermål dette overgangsvinduet er David Silva. Manchester City-spilleren har hatt Premier League med storm denne sesongen, og ettersom Kaká er ryktet bort ønsker "Mou" nytt og yngre blod i den posisjonen, hevder spanske Marca. Florentino Perez skal heller ikke være motstridende til ideen ettersom det vil støtte løftet om “spanjolifiseringen av laget”, som han lovet i sin presidentkampanje i 2009.

- Ryktene rundt Sergio Agüero ser aldri ut til å ende. Spesielt etter at Manchester City-angriperen sikret klubben ligamesterskapet i England har rykteflommen igjen tatt av. Real Madrid skal ha iherdig prøvd å hente argentineren fra Atletico i fjor sommer, men klubben ville ikke la ham gå til sin argeste rival. Nå som overgangsvinduet snart åpner kan man forvente å se Agüeros navn på mange rykteartikler framover. Siste nytt om mannen finner man i den engelske avisen Sunday Mirror, som hevder at Florentino Perez står klar til å betale €50 mill. for å sikre seg angriperens signatur.

Les også: - Agüero må til Real Madrid

- Ramires har vært en av Chelseas aller beste spillere denne sesongen, og av den grunn skal spilleren ha havnet på José Mourinhos radar, skriver The Sunday Express. I følge avisen ser Real Madrid-sjefen på ham som den perfekte partner for Xabi Alonso.

- Lucas Moura er et av de heteste navnene i fotballverden for øyeblikket. Den 19 år gamle playmakeren til São Paulo kan være på vei til Real Madrid i sommer, skriver Marca. Til El Confidencial har spillerens agent, Wagner Ribeiro, uttalt at Lucas foreldre allerede har møtt med Florentino Perez. I samme sak mener agenten bestemt at Lucas Moura allerede er en av verdens fem beste spillere, sammen med Messi, C. Ronaldo, Neymar og Kaká.

- Luka Modric troner øverst på José Mourinhos ønskeliste, hevder The Daily Star. Den engelske avisen skriver at “Mou” skal være villig til å betale mer enn €35 mill. for den 26 år gamle kroaten, som selv skal ha uttalt at han ønsker nye utfordringer.

UT:

- PSG er villige til å betale €25 mill. for Ricardo Kaká, kunne Marca melde for fire dager siden. Brasilianeren, som ble kjøpt fra Milan for €65 millioner i 2009, er altså verdt ca. en tredjedel av prisen Florentino betalte for ham tre år siden, i følge den franske klubben.

- Den Barcelona-baserte sportsavisen, El Mundo Deportivo, hevder på sin side at Florentino Perez kun ønsker å selge duoen Kaká og Gonzalo Higuaín sammen, for en pris på €80 millioner totalt.

- Hamit Altintop kan se ut til å være på vei til Galatasaray. I følge sportsavisen Marca skal de tyrkiske mesterne allerede ha kommet til enighet med den allsidige midtbanespilleren vedrørende hans personlige betingelser. Altintop kom gratis til Real Madrid fra Bayern München i forkant av sesongen, og har kun vært involvert i 12 kamper på ett år. Mest sannsynlig blir spilleren å gå gratis i løpet av vinduet, ettersom ledelsen nok ikke forventer å tjene noe mer enn de €3 millionene i spillerlønninger de sparer på å la ham gå.

- Altintop er ikke den eneste spilleren Galatasaray viser interesse for. Nuri Sahin skal i følge AS stå øverst på lista til trener Fatih Terim, men den skadeforfulgte midtbanespilleren sier selv at han ikke er interessert i å flytte tilbake til hjemlandet. “Jeg befinner meg i verdens største klubb. Drømmen min er å spille for Real Madrid,” uttalte den tidligere Dortmund-spilleren til AS.

- Raúl Albiol har vært i Real Madrid siden 2009, men har kun fått spille 14 kamper denne sesongen, hvorav fem fra start. De aller fleste tror midtstopperen blir å forlate Real Madrid til sommeren, men ryktene ser ut til å kun være oppspinn. Til tross for interesse fra både gamleklubben Valencia og nyrike Málaga har spilleren selv sagt at han ønsker å bli i klubben. Han benekter videre ryktene om at klubben har sagt at de vil selge han.

- Gonzalo Higuaíns far, Jorge Higuaín (“Pipa”), møtte med José Mourinho og sportsdirektøren José Ángel Sánchez tirsdags ettermiddag for å diskutere sin sønns fremtid i klubben. På møtet skal Mourinho ha overtalt Jorge om at sønnen er en essensiell del av laget. I følge AS skal Jorge Higuaín ha lyttet til hva de hadde å si, og blitt overtalt om å la sønnen bli i klubben. Spilleren har vært ryktet til en rekke storklubber de siste ukene, deriblant Juventus, PSG og Chelsea, men nå ser det altså ut til at argentineren blir værende.

Overgangsvinduet åpner 1. juli.

Er det noen av ryktene du håper blir realitet? Diskutèr under!

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07