Castilla har rykket opp!

Holdt lekestue på hjemmebane mot Cádiz.

Etter den svært sterke 3-0-seieren til Castilla på bortebane i det første oppgjøret, var forutsetningene krystallklare foran returoppgjøret på Estadio Alfredo di Stéfano; Castilla måtte unngå å tape med tre mål eller flere for å sikre opprykket til Segunda.

Det ble en følelsesladet åpning på fotballformiddagen da det ble holdt ett minutts stillhet for president Florentino Pérez’ kone María Ángeles Sandoval som gikk bort tidligere denne uken. De rørende bildene av en gråtende Florentino på tribunen var nok en påminnelse om hvor uviktig fotballen er når alt kommer til alt.

Dersom det noen gang var tvil, ble denne fjernet allerede etter drøye 10 minutters spill. Den tekniske kantspilleren Jesé Rodriguez utnyttet svakt forsvarsspill fra gjestene, og foran keeper var 19-åringen nådeløs. Etter å ha rundet Cádiz’ sisteskanse, plasserte han ballen sikkert i nettet, og sendte med det Castilla opp i 1-0.

Etter 33 minutter ble Alvaro Morata spilt gjennom, men unggutten ble felt og fikk straffespark. Cádiz-forsvarer Camille var sisteforsvarer da han lagde straffesparket, men dommer valgte kun å gi han gult kort. Castillas toppscorer Joselu tok straffen, men skjøt til venstre for mål.

Opprykksfesten fortsatte i regi hjemmelaget, og etter 38 minutter fikk vertene sin andre scoring. Midtbanespiller Mosquera valgte å ta et frispark kjapt, og plasserte ballen nådeløst i vinkelen forbi en overrasket keeper. 2-0 Castilla, 5-0 sammenlagt.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-0, etter en Castilla-dominert førsteomgang som inneholdt hele 6 gule kort. Andreomgangen åpnet i et rolig tempo, men etter 12 minutter fikk Joselu revansjere straffemissen da han sendte vertene opp i 3-0 med en sikker avslutning etter å ha blitt servert på flott vis av Dani Carvajal.

Med et kvarter igjen av kampen fikk gjestene endelig sin første scoring etter et kjapt frispark som David de Cos avsluttet bak Jesús i Castilla-målet. Det var dog ingen tvil om hvem som skulle vinne kampen, og fem minutter etter Cádiz-målet scoret Mosquera sitt andre mål fra distanse.

Álvaro Morata sørget kort tid etterpå for 5-1, og ydmykelsen var komplett. Real Madrids fremtid kunne slippe jubelen løs, og Joselu dedikerte opprykket til klubbpresidenten og hans familie. Dermed er Real Madrid Castilla klare for spill i Liga Adelante fra høsten av. Der skal de blant annet møte Barcelona B til en liten Clasico, og Villarreal, som tok poeng på Santiago Bernabéu i La Liga denne sesongen.

Hvordan tror du Castilla vil klare seg i Liga Adelante neste sesong?