La Cantera: toppscorerne

Cristiano Ronaldo er ikke klubbens eneste målmaskin.

Canteraen fortsetter å produsere talenter på løpende bånd. Enkelte får mer oppmerksomhet enn andre, men det er ingen tvil om at ungdomsutviklingen tas på alvor i Real Madrid. Under førstelaget befinner det seg 13 lag. Målet med talentsatsingen er at ungguttene skal begynne som Benjamin B-spillere, for så å utvikle seg videre til å bli de verdensklassespillerne Real Madrid er på utkikk etter.

Legg spesielt godt merke til Sabrino og Raúl de Tomás, som begge skal spille for Castilla neste sesong.

Castilla: Joselu (26 mål)

Denne 22-åringen er en kjent spiller for mange madridistas. Under Alberto Torils ledelse har den langbeinte angrepsspilleren virkelig funnet seg til rette, noe som gjenspeiles i hans 26 scoringer for Castilla denne sesongen. Joselus smarte bevegelser og gode avslutninger hjalp laget med det etterlengtede opprykket til La Segunda.

Real Madrid C: Sobrino og Fran Sol (13 mål hver)

- Jeg er en rask og smart spiller, svarer Sobrino når han får spørsmål om hvor hans styrker ligger. Unggutten har gått gradene i klubben de siste fire årene og er en av lagets viktigste spillere. Faktisk har han prestert så godt at Alberto Toril ønsker å se ham spille for Castilla neste sesong. Hans makker på topp, Fran Sol, kan kun vise til to sesonger i Real Madrid. 1992-modellen har imidlertid notert seg for like mange scoringer som Sobrino denne sesongen. Fran Sol beskrives som en fysisk sterk spiss og en god hodespiller.

Juvenil A: Raúl de Tomás (31 mål)

Etter å ha blitt hentet til ungdomsakademiet i 2004, har Raúl de Tomás vist seg frem så til de grader. For andre året på rad har spanjolen blitt lagets målkonge. Hans harde arbeid og engasjement har ikke bare gjort ham til en viktig spiller på klubblaget, men også for det spanske U18-laget. – Jeg er rask, teknisk, målfarlig og et konkurransemenneske, sier Raúl. Hans bror, Rubén, spiller også fotball. Neste sesong skal Raúl de Tomás spille for Castilla, etter å ha blitt utvalgt av Alberto Toril, i likhet med Sobrino fra Real Madrid C.

Juvenil B: Marcos Javier Legaz (25 mål)

16-årige Marcos er en argentinsk spiss. Han ble født i San Martín, like utenfor Buenos Aires. Selv svarte han beskjedent da han ble bedt om å beskrive seg selv, men det er ingen tvil om at klubben verdsetter ham høyt. Legaz er en svært hurtig spiller. Han liker å true bakrom, og er dyktig på å time løpene sine. Argentineren har scoret bemerkelsesverdig mange mål siden han ble hentet fra hjemlandet sitt. Juvenil Bs toppscorer spås en stor fremtid på fotballbanen.

Juvenil C: Agoney (31 mål)

Det å score 31 mål på én sesong er imponerende i seg selv, men som venstreving er det en enda større prestasjon. Agoney har rundlurt forsvarsspillere gang på gang denne sesongen. Hans målteft og raske løp langs kanten har hjulpet Juvenil C til ligatittelen i sin gruppe, i en sesong hvor laget har scoret imponerende 118 mål. Agoney forventes å ta steget opp til Juvenil B neste sesong.

Cadete A: Merchán (20 mål)

Gonzalo Merchán er født i 1996 og er ikke store karen. 16-åringen er 165 cm på strømpelesten og veier ikke mer enn 57 kg, men det har ikke stoppet ham fra å notere seg for 20 scoringer denne sesongen. I tillegg til å være lagets kaptein, har Gonzalo allerede åtte år bak seg i klubben. Han er kjent for sin dødelige frisparkfot, men kanskje aller mest for å være broren til Castilla-spilleren Víctor Merchán. Hans fetter, Diego, spiller dessuten for Juvenil C.

Cadete B: Rivero (22 mål)

15-årige Álvaro Rivero ses på som en av canteraens store juveler. Hans 22 mål sier ikke alt om ham som spiller. Rivero spiller nemlig på midtbanen, og er en ekspert på å skape målsjanser for lagkameratene sine med nydelige gjennombruddspasninger. Han leser spillet godt, har et fantastisk overblikk og briljerer med sitt lave tyngdepunkt. Rivero er virkelig et navn det er verdt å merke seg for fremtiden.

Infantil A: Dani (18 mål)

Dani Gómez ble født i Alcorcón, like utenfor Madrid. 14-åringen er en driblesterk og bevegelig spiss, med et godt skuddben. I motsetning til de fleste lagkameratene sine, har ikke Dani gått gradene i Real Madrid. Unggutten ble for kort tid siden oppdaget av klubbens speidere, noe som førte til at han ble hentet like før denne sesongen. Hans far, Míchel, spilte for Atlético Madrid.

Infatil B: Isma (10 mål)

Forrige sesongs kaptein for Alevín A, Ismael Álvarez, har fortsatt i samme spor etter å ha fått sjansen for Infatil B. Hans naturlige lederegenskaper har blitt godt lagt merke til, spesielt siden det er uvanlig å ta ansvar på den måten allerede som 13-åring. Ismael er en svært målbevisst spiller, som alltid vil vinne og strekke seg etter nye mål. Spissens harde og presise avslutninger har gjort ham til lagets toppscorer.

Alevín A: Diego (19 mål)

Diego Garcías bestefar, Rodrigo García, spilte fotball på øverste nivå for Real Valladolid. Talentet ser ut til å ha gått i arv, for Diego er en veldig lovende spiss, til tross for sin unge alder. Mange av hans mål kommer etter gode bevegelser fremme i banen. Diego liker seg i mellomrommet, men om nødvendig trekker han også lengre ned i banen for å involvere seg. Det spesielle med Diego er at han skyter like godt med begge bein.

Alevín B: Sergio (20 mål)

Sergio Navarro er ikke spesielt høy, men hurtigheten har det aldri vært noe å si på. Motstanderen har hatt store problemer med å stoppe Sergio denne sesongen, noe som har resultert i hele 20 mål på elleveåringen. Dette er hans første sesong i canteraen, så med litt bedre samspill og kjennskap til lagkameratene kan han fort notere seg for enda flere scoringer neste sesong.

Benjamín A: Richi (44 mål)

Et talent av de sjeldne. Ricardo Gonzalez Povedano fant veien til nettmaskene 40 ganger i fjor, og fulgte det opp med 44 scoringer denne sesongen. Han beskrives som en veldig teknisk spiller, med vilje og determinasjon. 84 mål på to sine to første sesonger i Real Madrid må absolutt sies å være godkjent. Om Richi kan holde dette gående blir han nok å se enda høyere oppe i ungdomssystemet i årene fremover.

Benjamín B: Carlos López (21 mål)

Blant klubbens aller yngste spillere. Carlos har bare akkurat fullført tredjeklasse, men kunne knapt fått en bedre start på Real Madrid-karrieren. Sammen med resten av lagkameratene sine, som også akkurat har kommet i gang, hadde han en god debutsesong. – Jeg rask og en målscorer, sier Carlos selv.

Kilde: realmadrid.com

Tror du noen av disse spillerne har en fremtid på førstelaget?

Pmn6