Ukens canterano: Joselu

Castillas toppscorer er førstemann ut i vår nye spalte.

31. august 2009 kom Real Madrid til enighet med Celta Vigo om en overgang for José Luis Mato Sanmartín. Unggutten ble i første omgang lånt tilbake til sin moderklubb, hvor han hadde spilt siden 2002. Låneoppholdet ble ikke spesielt langvarig. Knapt ett år senere valgte Real Madrid å hente Joselu tilbake til hovedstaden, der han var tiltenkt en rolle på klubbens andrelag, Castilla.

Debutsesongen gikk strålende for klubbens nyervervelse. Castilla maktet riktignok ikke å rykke opp til Segunda División, men Joselu ble lagets toppscorer, sammen med Álvaro Morata. Spissduoen noterte seg for 14 mål hver.

2011/2012-sesongen skulle vise seg å bli enda bedre, både for laget og spilleren selv. Joselu scoret 26 mål på 36 kamper, og hans imponerende målsnitt (nettkjenning hvert 106. minutt) hjalp Castilla til det etterlengtede opprykket.

For A-laget har det ikke blitt mange sjanser for stortalentet, men det er ingen tvil om at han har grepet de få mulighetene han har fått. Da Almería ble knust 8-1 i 2010/2011-sesongens siste kamp, kom Joselu inn fra benken og scoret på sin første touch. Denne sesongen gjentok han bedriften i Copa del Rey-oppgjøret mot Ponferradina, hvor han noterte seg på scoringslisten bare minutter etter å ha entret banen.

22-åringen ble faktisk født i Tyskland, nærmere bestemt Stuttgart. Her gikk han på skole i fire år, før familien flyttet tilbake til spansk jord. Xabi Alonso er hans favorittspiller. Når han ikke spiller fotball, går han ofte ut med venner for å spille basketball eller tennis.

Joselu er en veldig spesiell spiller. Han er 192 centimeter på strømpelesten, men er fortsatt hurtig til beins. I tillegg til å score mange mål på hodet og med begge bein, er han en sterk, dynamisk og hardtjobbende spiss. Den tidligere Celta Vigo-spilleren er rett og slett en naturlig målscorer.

Tror du Joselu kan bli Real Madrids fremtidige nummer 9?

Pmn6