Ukens canterano: Derik Osede

Les om Real Madrids nybakte Europamester.

Derik Osede Prieto ble født i Madrid 21. februar 1993. Han er spansk statsborger, men kunne også representert det nigerianske landslaget, ettersom hans far er fra Nigeria.

Derik har vært en del av La Fábrica lengre enn de fleste. Fotballkarrieren startet i Santa Ana, men allerede i 2002 ble han tatt inn i varmen hos Real Madrid. Unggutten, som på den tiden ikke var mer enn ni år, stod foran en av sine største utfordringer. Sammen med mange andre håpefulle talenter, fikk han sjansen til å vise seg frem for ungdomstrenerne i en av verdens største klubber.

Fra Benjamín A til Castilla

For midtstopperen var det aldri noe problem å hevde seg i klubben, til tross for hard konkurranse. Hvert eneste år steg han i gradene. Faktisk har Derik spilt for både Benjamín-, Alevín-, Infatil-, Cadete- og Juvenil-lagene; det vil si at han har vært innom samtlige av klubbens aldersbestemte lag.

Deriks onkel skal ha vært personlig trener, noe som kan forklare midtstopperens enorme fysikk i ung alder. Dette gav ham selvfølgelig en stor fordel som forsvarsspiller, spesielt ettersom få gutter på hans alder kunne matche hans uholdenhet, styrke og hurtighet.

Denne sesongen spilte Derik for Real Madrid C, hvor han hele tiden var en av lagets beste spillere. Det endte det til slutt med opprykk til Segunda B for klubbens tredjelag. For Derik bærer imidlertid ferden videre; unggutten er nemlig en av de heldige som får sjansen for Castilla i Spanias nest øverste divisjon til høsten.

Landslaget

Også med Spania har det gått strålende for tenåringen. Sammen med Jesé Rodríguez og resten av lagkameratene, vant Derik gull i U19-EM. Spillere som Gerard Deulofeu, Jesé og Oliver Torres var blant de som fikk mest skryt for bragden, men det er ingen tvil om at Derik var en av lagets aller viktigste spillere.

I de første kampene fungerte Joni Castro som Deriks midtstopperpartner, men grunnet førstnevntes skade måtte Jonás Ramalho steppe inn. Endringen kunne fort skapt usikkerhet i det spanske forsvaret, men Derik fortsatte med å styre forsvarslinja på imponerende vis. På toppen av alt ble unggutten matchvinner i gruppespillets første kamp mot Hellas, da Spania vant 2-1.

Spillerferdigheter

Derik er ikke høyere enn 183 centimeter, men vinner likevel det meste i lufta, takket være sin fantastiske spenst og evne til å beregne opphoppene sine. Han er hurtig til bens, og selv om hans vekt på 73 kg kanskje ikke skremmer vettet av de kraftigste spissene i verden, er 19-åringen en robust spiller. Han er god med ballen i beina og viste flere ganger i U19-EM hvor farlig han er på offensive dødballer.

Selv beskriver Derik seg som en fysisk sterk spiller, som er god på å gjenvinne ballen og sette i gang spillet bakfra. Dette har han bevist over lang tid i Real Madrid-drakten. Faktisk kunne midtstopperen feire tiårsjubileum i sommer, ettersom han ble hentet i 2002. Til høsten går han inn mot sin ellevte sesong i kongehvitt, denne gangen som Castilla-spiller. Det knyttes naturlig nok store forventninger til den Madrid-fødte stopperkjempen.

Spiller Derik fast i Real Madrids midtforsvar om noen år?

Pmn6