Real Oviedo - Real Madrid 1-5

Los Blancos vant enkelt sommerens første treningskamp.

José Mourinho hadde få av sine nøkkelspillere til disposisjon i kveld. Faktisk var kun to av spillerne i startelleveren fra førstelaget; resten spilte i Castilla forrige sesong.

Etter ni minutter slo Iván en strålende crosspasning over mot Lucas Vázquez som ventet på venstre. Castilla-spilleren tok ballen nydelig med seg og passerte Oviedos forsvarsspiller i samme slengen. Alene med keeper gjorde unggutten ingen feil. Avslutningen skrudde seg forbi keeper og ned i lengste hjørne.

Álvaro Morata, som spilte med nummer 23 bakpå drakten, var farlig frempå ved flere anledninger. 19-åringen skapte sjanser på egenhånd og var blant annet sist på et meget godt innlegg fra Denis, men klarte ikke å omsette sjansene. Det skal imidlertid sies at Morata var mer uheldig enn udyktig i avslutningsøyeblikkene.

Real Madrid kontrollerte kampen de neste minuttene, og laget fremstod trygt med ballen i beina. Defensivt kom det imidlertid enda tydeligere frem at ungguttene ønsket å imponere José Mourinho; Castilla-spillerne gav nemlig alt i hver duell og sluntret aldri unna.

Morata tegnet seg ikke på scoringslisten, men det er ingen tvil om at pasningsfoten var intakt. I det 39. minutt mottok stortalentet ballen og så opp, før han sendte en fantastisk stikker gjennom mot Denis. Russeren fikk en litt spiss vinkel, men plasserte skuddet perfekt ned til høyre for keeper.

Det nærmet seg pause, men Real Madrid-gutta var ikke ferdig. Lucas vartet opp med dagens overstegsfinteshow og slo ballen inn i farlig område. På komisk vis gikk ballen i mål via to Oviedo-spillere og til slutt Esteban Granero, som var noe heldig da han økte til 3-0.

I pausen gjorde Mourinho ni bytter. Gonzalo Higuaín, Ángel Di María, José Callejón, Raphaël Varane, Fabinho, Lassana Diarra, Nacho, José Antonio Ríos og Jesús Fernández kom inn, mens Adán, Morata, Casado, Iván, Lucas, Mateos, Mosquera, Denis og Juanfran måtte forlate banen.

Det var ventet at bortelaget skulle dominere enda mer med flere førstelagsspillere på banen, men det tok ikke lang tid før Oviedo reduserte. En høy gjennombruddspasning ble slått over Real Madrids forsvar, og Varanes svake inngripen gav hjemmelaget muligheten. Jesús kom ut for å avverge, men så ikke ut til å være helt klar for utfordringen. Diop Martins snappet ballen rett foran klypene på keeperen og reduserte, til stor glede for hjemmesupporterne.

Like etter fikk vi nok et eksempel på at dette ikke var keepernes dag. Di María jaget et tilbakespill i kjent stil, men det hele så ganske nytteløst ut. Oviedo-keeperen, som i utgangspunktet hadde veldig god tid, endte imidlertid opp med å bli taklet av Di María. Argentineren hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet.

Etter en time spilt skaffet Oviedo seg et straffespark, da Nacho var uheldig og handset inne i 16-meteren. Dommeren var nådeløs og pekte på krittmerket. Heldigvis for Real Madrid så ikke Jesús ut til å være særlig påvirket av tabben sin. 24-åringen reddet Manu Bustos straffespark og sørget for at det fortsatt stod 4-1.

Di María hadde allerede tegnet seg på scoringslisten, men var langt fra ferdig for dagen. Hans landsmann, Gonzalo Higuaín, ble spilt fri og vippet ballen over keeper på herlig vis, men ble hindret av stolpen. Heldigvis ventet Di María på returen, som helt sikkert scoret et av karrierens enkleste mål.

Både Higuaín og Callejón kom til gode muligheter like før full tid, men begge misbrukte sjansene sine. Det ble ingen flere scoringer på Nuevo Carlos Tartiere, og dermed endte det 5-1 til Real Madrid.

Realmadrid.com kan du se høydepunktene.

David Mateos - 6: Laget slipper ikke inn mål med 25-åringen på banen, men ingen fantastisk kamp av midtstopperen.

Fernando Pacheco - 4: Kommer inn for Jesús med 15 minutter igjen å spille. Får ikke vist seg mye frem.

Fabinho - 6: Høyrebacken klarer seg greit i sin debut, men må nok prestere et par hakk bedre om han vil opp på Carvajals nivå.

Pmn6