Ukens canterano: Lucas

Les om 21-åringen som scoret Real Madrids første mål i pre-season.

Lucas Vázquez Iglesias ble født 1. juli 1991. Han vokste opp i Curtis, like utenfor A Coruña, hvor alt lå til rette for de fleste idrettsaktiviteter. Lucas har alltid vært en aktiv gutt. Han fattet fort interesse for basketball og tennis og brukte mye tid på dette, noe han fortsatt gjør den dag i dag.

I det hele tatt var Lucas svært talentfull i de fleste idretter, men etter hvert som han vokste opp var det aldri noen tvil om at det var en fotballkarriere han ønsket å satse på. I 2010 ble han for første gang registrert for sitt lokale fotballag, CD Curtis. Unggutten lærte mye i klubben, men like etter sin 13-årsdag valgte han å flytte videre til Ural CF, en annen A Coruña-basert klubb.

Tiden i Real Madrid

Den kortvokste kantspilleren imponerte mange talentspeidere som Ural-spiller. Flere klubber var interesserte i den daværende 16-åringens tjenester, men til slutt var det Real Madrid som sikret seg Lucas’ underskrift. Spanjolen gikk rett inn på Juvenil C (U17-laget), før han fortsatte ferden oppover i gradene i klubben. I 2010/2011-sesongen var han spesielt god. Takket være hans flotte prestasjoner for Real Madrid C, ble han hentet opp til Castilla, hvor han fortsatt befinner seg i dag.

Det er snart ett år siden Lucas debuterte for Castilla. Han ble for første gang involvert for klubbens andrelag mot Sporting Gijón B, i en kamp de kongehvite vant 1-0. Joselu, spilleren som skulle vise seg å bli lagets toppscorer, avgjorde kampen foran øynene på José Mourinho. Matchvinneren var imidlertid ikke den eneste som imponerte; Lucas spilte fra start og leverte en meget god kamp hjemme på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Resten av sesongen var Castillas nypromoterte høyreving imponerende. Utvisningen i El Derbi mot Atlético Madrid B var en liten ripe i lakken, men han reddet blant annet et viktig poeng mot Celta Vigo B, da han utlignet sju minutter før slutt. Totalt scoret han fire seriemål, men det aller deiligste kom nok i en treningskamp denne uken. I EM-deltakernes fravær fikk flere Castilla-spillere sjansen i kampen mot Real Oviedo, og Lucas bestod testen med glans. Han åpnet scoringsballet, gjorde et glimrende forarbeid på 3-0-målet og var i det hele tatt en av banens aller beste spillere.

Spillerferdigheter

Lucas er en rask og teknisk spiller som er svært god til å utfordre motstanderens backfirer. Han trives først og fremst på høyrekanten, men beviste mot Oviedo at han også fungerer på motsatt kant, da han skar inn fra venstre og på nydelig vis sendte Real Madrid i føringen. Høydepunktene fra kampen kan du se på Realmadrid.com.

Cristiano Ronaldo er Lucas’ favorittspiller, og sistnevnte er tydelig inspirert av portugiseren. Teknikeren vartet opp med en utrolig oppvisning av overstegsfinter da han satte opp Graneros mål på Nuevo Carlos Tartiere. Beina gikk som trommestikker, og selv om det nok var litt flaks at ballen til slutt havnet i nettet, var det ikke vanskelig å la seg imponere av Lucas’ repertoar.

I dag setter førstelaget kursen mot USA og treningsoppholdet de skal gjennomføre der. For Lucas og resten av Castilla-spillerne derimot (bortsett fra Morata, Jesé, Álex og Nacho), vender alt tilbake til det normale. Alberto Torils menn møter Getafes andrelag til en treningskamp klokken 20:00. Lucas fikk kanskje ikke være med på turen til USA, men det er ingen tvil om at 21-åringen var blant de som imponerte aller mest i de to første treningskampene.

Får vi se mer av Lucas på førstelaget denne sesongen?

Pmn6