Ukens canterano: Omar

Bli bedre kjent med den 19-årige Panenka-spesialisten.

Omar Mascarell González er med på en eksklusiv liste. I likhet med spillere som David Silva, Pedro Rodríguez og Juan Carlos Valerón, ble han født, oppvokst og utviklet som fotballspiller på Kanariøyene. Tenåringen kom til verden 2. februar 1993 og er et av de største talentene Tenerife har produsert de siste årene.

De første årene

Omar har allerede vært innom flere klubber. Santa Cruz ble midtbanespillerens første stoppested. Her spilte han i to år, før han i 2000 flyttet videre til Tegueste. Det er kanskje denne klubben som skal ha mest skryt for at Omar har blitt den spilleren han er i dag. Tegueste tok i mot ham som sjuåring og gav ham den veiledningen han trengte, helt til ferden i 2007 gikk videre og talentet valgte å flytte til Laguna.

Unggutten var lenge veldig hjemmekjær. Både Santa Cruz, Tegueste og Laguna var Gran Canaria-baserte klubber. I motsetning til flere andre fotballspillere med så stort talent i ung alder, ville Omar gjerne vente litt med å ta det store steget til et større og mer sentralt plassert lag. Han fortsatte utviklingen i Laguna frem til 2010, da fristelsen ble for stor. Den daværende 17-åringen kunne rett og slett ikke takke nei da Real Madrid banket på døren og tilbød han en plass på Juvenil A-laget.

Juvenil A og Real Madrid Castilla

Enkelte sliter med å tilpasse seg livet i større klubber, men Omar tok virkelig utfordringen på strak arm. Som Juvenil-spiller ble han umiddelbart en viktig del av laget. Alle angrep gikk gjennom midtbanespilleren, og for ungdomstrenerne i Real Madrid ble det fort tydelig at nyervervelsen var født til å styre spillet. Etter å ha briljert hele sesongen med tekniske detaljer og imponerende antall mål, var det ingen tvil om at Omar skulle belønnes med en plass i Castilla.

Konkurransen ble naturlig nok tøffere på klubbens andrelag, men Omar imponerte nok på trening til å få sine muligheter likevel. Totalt spilte han 1334 minutter fordelt på 24 kamper, hvorav elleve kom fra start og 13 som innbytter. Den vanligvis så målfarlige midtbanespilleren noterte seg kun for to scoringer denne sesongen, men på herlig vis avgjorde han til gjengjeld straffesparkkonkurransen mot Tenerife, klubben han var nære ved å spille for som ung. Video av hendelsen kan du se her.

Spillerferdigheter og fritidsinteresser

Omar har sine styrker i den offensive delen av spillet. Spanjolen er en dyktig distributør og liker seg best sentralt i banen, hvor han kan ha mye ballkontakt og strø om seg med pasninger. Forbildene hans på fotballbanen er Zinedine Zidane og Francesc Fábregas, noe som helt tydelig har påvirket spillestilen hans. 19-åringen skaper mange sjanser, både for seg selv og lagkameratene.

Castilla-spilleren har representert Spania på aldersbestemt nivå, men har også slekt fra Ekvatorial-Guinea. En av hans beste venner er Jesé Rodríguez. Duoen møttes for flere år siden og er begge oppvokst på Gran Canaria. Når de ikke finner hverandre gjennom sitt glimrende samarbeid på fotballbanen, slapper de ofte av på stranda, driver med andre idretter eller går på kino, gjerne sammen med andre lagkamerater. Omar har også en egen Twitterkonto: @Omascarell.

Har du troen på 19-åringen?

Pmn6