Real Madrid 2-0 Celtic

Sommerens siste treningskamp endte i en komfortabel seier til de kongelige mesterne.

1-0 Callejón (22 min)
2-0 Benzema (67 min)

Kampen startet med et umiddelbart frispark til skottene nære sekstenmeteren, etter en hands fra Ramos. Real Madrid fikk renset unna, og tok direkte over spillet med en gang. Men det tok likevel hele 16 minutter før den første sjansen kom. Ronaldo førte ball på sin venstreflanke, dro seg innover og skøyt langs bakken mot nærmeste hjørnet.

Kun 2 minutter senere fikk Kaká muligheten fra kloss hold inne i feltet. Etter flikk-flakk spill med Higuain fikk Kaká med seg ballen inn i feltet, med to Celtic forsvarere på seg. Til tross for enormt press fikk han skutt et smart skudd mot målet, men en kjapp refleksredning fra Zaluska i Celtic-buret hindret Real Madrid ledelsen.

Alle gode ting er tre

1-0
Så kom målet. På Real Madrids tredje sjanse greide Callejón omsider å sette ballen i mål. Etter en praktpasning av Alonso til Higuain fikk argentineren med hell spilt ballen tilbake til Callejón inne i sekstenmeteren til Celtic. José Callejón som har hatt en meget god pre-season gjorde ingen feil alene med Zaluska da han chippet ballen over keeperen. Ballen gikk ikke over mållinjen, men Callejón hadde egen marsj mot mål, og kunne enkelt prikke den inn i det tomme buret til 1-0.

Ronaldo fikk prøve seg igjen etter halvtimen spilt. Nok en gang ble angrepet startet igang med en fantastisk pasning fra Alonso. Kaká mottok ball med en god førstetouch, før han la ballen tilbake til Ronaldo som med en kroppsfinte dro seg lekent forbi en forsvarsspiller. Ballen ble lagt til rette, men skuddet gikk litt for langt over krysset, til stor skuffelse for det amerikanske publikumet.

Real Madrid kom øyeblikkelig til en gigantisk sjanse rett etter muligheten til Ronaldo, og nok en gang var Alonso involvert i angrepet. Denne gangen ble Higuain spilt gjennom på høyresiden. Argentineren prøvde seg med et kjapt skudd mot lengste hjørnet langs bakken, men også denne gangen var Zaluska kjapt nede og reddet mesterlig.

Første omgang ble avsluttet med en sjanse til Celtic. Ledley tok saken i sine egne hender, og løp fra egen banehalvdel helt til sekstenmeteren til Adán. Her feide han i vei et skudd, som både var hardt og rettet mot mål, men skuddet eskalerte i luften og gikk komfortabelt høyt over målet til Adán.

-----------------------------------------------------------------------------------

Tre bytter ble gjort i pausen. Benzema kom inn for Kaká, Casillas tok over for Adán, og usynlige Khedira ble erstattet av Granero.

Etter hvilken tok det 7 minutter før Real Madrid igjen skapte en sjanse. Ronaldo førte ball på venstreflanke, ned mot dødlinjen. Benzema prøvde å lage rom i feltet, og synliggjorde seg for Ronaldo som oppfattet bevegelsene og la inn langs bakken i feltet. Benzema kom på ballen, men en fantastisk forsvarsjobb av Matthews reddet Celtic fra en ny smell.

10 minutter ut i omgangen ble Alonso, Ramos, Arbeloa, Callejón og Ronaldo byttet ut til fordel for Özil, Varane, Nacho, Lass og Di Maria.

Etter 65 minutter fikk Benzema igjen sekunder i rampelyset, denne gang som ballfører og pasningsgivende. På venstrekanten av sekstenmeteren driblet han seg forbi Matthews, før han ga Coentrão en god pasning. Portugiseren greide dog ikke å score, etter nok en god redning fra Zaluska.

2-0
Benzema som nylig hadde vist god ballkontroll og godt overblikk, skulle bare sekunder senere vise målteft. Innbytter Özil gjorde det han kan best og la en fantastisk bakromspasning til Benzema, som hadde fått seg bra med rom på venstreflanken. Ballen var strøken, og Benzema hadde kun en mann å passere før han var alene med keeperen. Han senket isteden farten, og brukte kroppsfinter isteden. Benzema avsluttet på strålende vis med sitt venstreben, og la ballen kontrollert i lengste hjørnet, langs bakken utakbart for Zaluska.

Real Madrid gjorde etter dette to nye bytter. Coentrão ble byttet ut til fordel for Nuri Sahin, mens Morata kom inn for Hiugian.

Skrekkscene

McGeouch og Sahin kjempet om ballen i luftrommet etter et utspill fra Zaluska. Sahin kom i fart, mens McGeouch sto statisk. Begge så på ball. Sahin kom med stor fart og var naturligvis høyere i luften enn skotten. Skulderen til Sahin smadret inn i hodet på Celtic-spilleren som falt i bakken uten tegn til bevissthet. Skrekkscener som dette har tidligere hendt i døden og man for et stikk i magen fra tidligere episoder som Antonio Puerta's død, og norske Dagfinn Enerlys skrekkslagne episode. Bildene viste en McGeouch som mest sannsynlig svalgte sin egen tunge, men etter heltemodig innsats fra de skotske legene fikk McGeouch igjen vist tegn til liv. Skotten ble naturligvis byttet rett ut, til stor applaus fra hele stadion, spillere og trenere.

Begge lagene var smått rystet etter den grusomme episoden, men var raskt tilbake i kampen. Özil som hittil hadde gjort et godt innhopp, gjorde ikke akkurat inntrykket verre da han sendte Di Maria alene gjennom med en strålende pasning. Di Maria kom med stor fart på høyrflanke, men avsluttet ikke med høyrebenet sitt. Isteden stoppet han opp i feltet for å kunne avslutte med sitt beste ben. Skuddet gikk dessverre utenfor.

Bare sekunder senere fikk vi som seere et såkalt "déjà vu". Denne gangen var Benzema pasningsgiver, og denne gangen skjønte Di Maria at det kanskje ville vært best med en kjapp avslutingen istedenfor å stoppe for å skyte med venstrebenet sitt. På akrobatisk vis skøyt han bak sin egen stamfot og satte Zaluska på en prøve med et lekent skudd. Celtic-keeperen greide omsider å redde skuddet ut til corner.

Dommeren valgte til tross for et stort avbrekk i kampen å legge til 2 minutter. Real Madrid viste godt spill, sjanseteft, men lite effektivitet.

Pmn6