Ukens canterano: Nacho

Bli bedre kjent med Real Madrid Castillas kaptein.

José Ignacio Fernández Iglesias, bedre kjent som Nacho, ble født 18. januar 1990. Han har bodd i den spanske hovedstaden hele sitt liv og er en ekte Madrid-gutt. Det er heller ingen tvil om hvilket lag som ligger hans hjerte nærmest. Allerede i 2001, da Nacho var elleve år, ble den nåværende Castilla-kapteinen fanget opp av Real Madrid. Unggutten fant fort sin plass i forsvarsrekka, hvor han fortsatt spiller den dag i dag.

Etter å ha krabbet seg opp gjennom gradene i klubben, debuterte Nacho for Castilla i 2008/2009-sesongen. Midtstopperen hadde akkurat fullført en glimrende sesong. Ikke bare var han en av bærebjelkene i et velfungerende Real Madrid C; den daværende tenåringen hadde også notert seg for elleve kamper for Spanias U17-landslag. Den kommende sesongen fortsatte han i samme spor og scoret to mål på bare ni kamper for U19-landslaget, noe som må sies å være grei uttelling for en midtstopper.

A-laget

Nachos debut for førstelaget skulle vise seg å bli svært minneverdig. De fleste unggutter som får sine første minutter for klubben må gjerne ta til takke med et lite innhopp på tampen av oppgjøret, men slik gikk det ikke for Nacho. José Mourinho, som var godt i gang med sin første sesong i Real Madrid, bestemte seg for å sette Nacho i startoppstillingen. Unggutten spilte hele kampen da Los Blancos knuste Valencia 6-3 på Mestalla.

Det er ingen tvil om at Nacho er en spiller Mourinho har veldig sansen for. Forrige sesong fikk spanjolen spilletid i samtlige tre oppgjør på førstelagets USA-turné, i kampene mot Los Angeles Galazy, Guadalajara og Philadelphia Union. De siste ukene har han gjentatt suksessen. 22-åringen startet både mot Benfica, LA Galaxy, Celtic og AC Milan i årets pre-season, og fikk dessuten spilletid mot Santos Laguna og Real Oviedo.

Spillerferdigheter

Nacho er en rask, klok og solid spiller. Han er kun 179 centimeter høy, men tar det igjen med sin gode spenst og evne til å time opphoppene. Det er heller ikke uten grunn at Nacho er lagets kaptein; Castilla-spilleren har en ekstrem vinnervilje og er ikke redd for å ta ansvar på banen. Han er i tillegg en allsidig spiller som kan bekle samtlige posisjoner i forsvarsrekka. Det er ikke umulig at José Mourinho gir ham sjanser på førstelaget denne sesongen, spesielt ettersom man mangler en backup for Álvaro Arbeloa på høyrebacken.

Forrige sesong spilte Nacho hele 3253 minutter for Castilla, fordelt på 37 kamper. Han ble ikke byttet ut en eneste gang, men måtte likevel gå tidlig i dusjen ved flere anledninger. Hele tre ganger ble lagkapteinen utvist. Heldigvis ble ingen av disse utvisningene avgjørende, ettersom Castilla endte opp med å slå lagene han ble utvist mot. 22-åringen tegnet seg på scoringslista mot Getafe B, Conquense og Marino de Luanco.

Får vi se mer til Nacho på førstelaget denne sesongen?

Pmn6