Før Villarreal - Castilla

Ungguttene sesongåpner mot opprykksfavoritt Villarreal.

Real Madrid Castilla gjør et etterlengtet comeback i Liga Adelante fredag kveld når de gjester Villarreals El Madrigal klokken 21:00. Motstanden i åpningsrunden kunne ikke vært tøffere, og få forventer at Castilla kommer ut av kampen med poeng. Villarreal rykket sjokkerende nok ned fra øverste nivå i fjor, etter en ellevill sesongfinale.

Har mistet flere nøkkelspillere

Fjorårets Castilla-lag var det aller beste på flere år, og var det suverent beste laget på spansk tredjenivå sesongen 2011/12. Dog har også andre klubber latt seg imponere av Real Madrids talentfabrikk, og etterspørselen har vært høy etter opprykkssesongen. Høyreback Dani Carvajal, lagets assistkonge forrige sesong, og Joselu, toppscorer, har forlatt den spanske hovedstaden i sommer til henholdsvis Bayer Leverkusen og Hoffenheim. I tillegg vil Morata være langt mindre tilgjengelig denne sesongen, da han ofte kommer til å være med førstelaget.

Les mer:Juanfran: - Vi må jobbe hardt

Castilla har vært langt mer aktive enn førstelaget på overgangsfronten, med signeringen av den brasilianske høyrebacken Fabinho, midtbanespillerene Quini og Borja, og midtstopperen Mateos, som tidligere har vært i klubben. I tillegg har flere spennende unggutter som Derik, Sobrino, José Rodríguez og De Tomás og Benavente kommet fra Real Madrid C. Det er med andre ord et noe forandret Castilla-lag som skal møte det tidligere La Liga-topplaget Villarreal fredag kveld.

Veland: - Jeg forventer opprykk

I forbindelse med denne første serierunden mot Villarreal, har vi tatt en prat med Canal + sin La Liga-ekspert, Petter Veland, som også er Villarreal-supporter. Veland, som mest sannsynlig er landets mest kunnskapsrike mann når det gjelder spansk fotball, var klinkende klar på hva han forventer av sitt lag denne sesongen.

- Jeg forventer opprykk, og blir helt ærlig veldig skuffet dersom det ikke blir opprykk på første forsøk. Jeg synes Villarreal har vært fornuftige og edruelige på overgangsmarkedet, og at de har gjort en veldig god jobb med å beholde spillere som Mateo Musacchio, Ruben Cani, Marcos Senna, Bruno Soriano og Giuseppe Rossi (dog skadet til februar). Samtidig har de hentet smarte spillere i rutinerte Javi Venta og Olof Mellberg, svært målfarlige Fernando Cavenaghi og spennende Héctor Canteros, så stallen skal være mer enn god nok til å vinne Liga Adelante, sa Veland.

Petter Veland følger spansk fotball tettere enn de fleste.

- Gleder meg til å følge Castilla

Castilla har hatt en vellykket sesongoppkjøring resultatmessig, og står ubeseiret etter oppkjøringskampene. Dog har fraværet til flere spillere som har deltatt i førstelagets pre-season vært en utfordring for andrelagstrener Toril. Veland spår allikevel en positiv sesong for Castilla, og trekker naturligvis frem Jesé Rodríguez som en nøkkelspiller.

- Jeg gleder meg til å følge Castilla, og deres mange lovende talenter. Dette er jo spillere som i en eller annen grad kommer til å prege spansk fotball i årene fremover. Om enn ikke for Real Madrid, så for andre klubber i La Liga. Spesielt Jesé Rodríguez vil jo ta dette nivået ganske greit. Jeg tror Real Madrid ser såpass stor nytte i å ha sitt B-lag på nivå to, at nedrykk ikke vil tillates, men en plass høyere enn 8-10 tror jeg ikke er realistisk - nivået på de andre lagene er veldig høyt, kommenterte han.

Les mer: Alberto Toril: - Vi ønsker å begeistre

- Villarreal vil forsøke å dominere

Avslutningsvis delte Veland sine tanker rundt kveldens kamp.

- Villarreal er favoritter hos bookmakerne, og det gir ofte en god pekepinn på hvordan styrkeforholdet er mellom lagene. På hjemmebane vil Villarreal forsøke å dominere og få en god start, og de vil ikke vike fra sin vante formasjon og spillestil som baserer seg på possession og hurtig ballbehandling. Giuseppe Rossi og Bruno Soriano er skadet, mens Hernán Pérez og Olof Mellberg er usikre, men ellers skal alle mann alle være klare. Castilla vil nok på sin side forsøke å utnytte balltap med sine gode tekniske spillere, så får de 90 minuttene vise hvem som får den beste starten, sa Veland.

Troppen til Castilla:

Keepere: Mejías og Pacheco

Forsvar: Fabinho, Nacho, Mateos, Iván og Casado

Midtbane: Juanfran, Lucas, José Rodríguez, Mosquera, Álex, Quini, Omar, Denis og Borja

Angrep: Óscar Plano, Jesé og Raúl de Tomás

Tror du Castilla kan ta poeng mot Villarreal?

Pmn6