Knepent tap for Castilla

Andrelaget yppet seg mot Villarreal, men ble senket av to Cavenaghi-mål.

Real Madrid Castilla sesongåpnet fredag kveld mot Villarreal på El Madrigal, og var alt annet enn favoritter foran oppgjøret mot laget som for et par sesonger siden var regnet som et av Spanias beste. Det ble allikevel på ingen måte noen enkel affære for de gulkledde fra øst-Spania.

Gjestene fra hovedstaden åpnet best, og fikk etter drøye 20 minutter lønn for arbeidet. Villarreals ferske midtstopper Olof Mellberg lagde straffe for Castilla da han handset i sekstenmeteren, og Jesé Rodríguez var iskald fra ellevemetersmerket.

Utlikning på overtid

Utover omgangen tok vertene gradvis over oppgjøret, og burde også utliknet da Uche satte et mer eller mindre ferdigscoret innlegg utenfor stolpen. 1-1-scoringen skulle dog komme for Villarreal, og den kom på verst tenkelige tidspunkt for Castilla. På overtid i førsteomgang fikk Villarreal corner, og etter mye klabb og babb i feltet klarte nysignerte Fernando Cavenaghi å lirke inn utlikningen for hjemmelaget.

Etter hvilen bekreftet Castilla de lovende tendensene fra første omgang. Etter at Uche tilsynelatende ble snytt for sitt andre straffespark for kvelden, tok Castilla og Denis Cherysev over. Den russiske venstrevingen var svært aktiv fremover i banen, og skapte flere store sjanser med sine farlige innlegg. Et av disse fikk Fabinho på hodet, men den brasilianske høyrebacken rakk ikke å reagere kjapt nok og headet ballen rett over tverrliggeren. Et par minutter senere var Denis igjen frempå med et godt innlegg, men heller ikke Álex maktet å sette ballen mellom stengene.

Denis-feil førte til scoring

Dessverre for Castilla ble de to missede sjansene skjebnesvangre. Med ti minutter igjen på klokka ble en horribel feilpasning av Denis Cherysev snappet opp av Fernando Cavenaghi. Argentineren avanserte med ballen og plasserte ballen elegant i høyt i venstre hjørne, utagbart for Jesús i Castilla-målet.

Til tross for at det ikke ble poeng, viste Castilla at de i aller høyeste grad hører hjemme i Liga Adelante. Med litt mer effektivitet kunne Alberto Torils menn tatt både ett og tre poeng, men alt i alt var det en fortjent seier til Villarreal.

Hva syns du om Castillas prestasjon?

Pmn6