Ukens canterano: David Mateos

Bli bedre kjent med en av Castillas mest rutinerte spillere.

David Mateos Ramajo kom til verden 22. april 1987. I motsetning til de fleste Real Madrid Castilla-spillerne, har Mateos allerede god erfaring fra spill i Spanias øverste divisjon. Han ble født i Madrid, men har ikke kun spilt fotball på den iberiske halvøyen.

Mateos ble hentet inn til La Fábrica i 1999. På den tiden var han ikke mer enn 12 år gammel og var neppe klar over hva som ventet ham. Etter elleve år som Real Madrid-spiller, ble han i 2010 registrert som en del av førstelaget. Nyansatte José Mourinho skrøt voldsomt av midtstopperen og kom med følgende utsagn:

- Jeg liker Mateos veldig godt. Han er god defensivt og tilfører laget mye ved å sette i gang spillet bakfra. Dette er en ferdighet vi trenger her i Madrid. Med utfordringene vi har i forsvar er det synd at han ikke er tilgjengelig for øyeblikket; jeg vil at han skal være en del av førstelaget, uttalte den portugisiske treneren.

Den offisielle debuten kom 23. november 2010 mot Mallorca, men sesongen ble ikke spesielt vellykket for Mateos, som endte opp med å bli sendt på utlån i januarovergangsvinduet. AEK Athens ble hans midlertidige arbeidsgiver. Totalt fikk spanjolen 12 kamper i Hellas, men den greske klubben valgte ikke å benytte seg av kjøpsopsjonen de hadde sikret seg.

Flere klubber var interesserte i Mateos’ tjenester i fjor sommer, og til slutt lot Real Madrid stopperen gå på lån til Real Zaragoza. Her fikk leiesoldaten en viktig rolle, men grunnet skadeproblemer fikk han ikke mer enn 15 kamper for Los Blanquillos. Nå er 25-åringen tilbake i klubben. Denne sesongen skal han spille for Real Madrid Castilla, hvor han ser ut til å danne et solid stopperpar sammen med lagets kaptein, Nacho.

Mateos er hovedsakelig en midtstopper, men kan spille på midtbanen om nødvendig. Han beskriver seg selv som en hardtarbeidende spiller som konsentrerer seg om å bli bedre hver dag.

Burde Mateos blitt registrert for førstelaget denne sesongen?

Pmn6