Castilla – Xerez 3-2

Jesé Rodríguez sikret Castillas andre seier for sesongen.

0-1 Iñigo Vélez (20 min)
1-1 Álvaro Morata (32 min)
2-1 Borja García (40 min)
3-1 Jesé Rodríguez (54 min)
3-2 José Mari (93 min)

Lagoppstilling: Jesús, Juanfran, Casado, Iván, Mateos, Lucas, Álex, Mosquera, Borja, Jesé og Morata.

Alberto Torils menn stod foran en tøff utfordring i den fjerde serierunden. Xerez endte riktignok på en skuffende 14. plass i Segunda División forrige sesong, men senest i 2010 befant Andalucía-klubben seg i Spanias øverste divisjon og målte krefter med lag som Real Madrid, Barcelona og Valencia.

Hjemmelaget manglet Nacho Fernández og Denis Cheryshev, som begge var borte på landslagsoppdrag, og laget merket nok savnet av duoen i åpningsminuttene. Xerez dominerte spillet, og etter 20 minutter ble Castilla straffet, da Juanfran mistet ballen like utenfor egen 16-meter. Det at laget lå i ubalanse gjorde det veldig enkelt for Iñigo Vélez å sende Xerez i føringen.

Praktscoring av Morata

Castilla hadde ikke tenkt å gi opp foran egne hjemmesupportere, men det måtte en førstelagsspiller til for å få balanse i regnskapet. Álvaro Morata mottok ballen fra rundt 20 meter, slo en herlig tunnel og hamret ballen ned i lengste hjørne. En fantastisk scoring av unggutten, som fortsatt bare er 19 år gammel.

Borja García endte forrige sesong som Segunda Divisións fjerde mestscorende spiller, og i sin første kamp fra start i kongehvitt takket han for tilliten. Den tidligere Córdoba-spilleren vant et frispark etter å ha kombinert fint med Jesé Rodríguez. Frisparket ble tatt kjapt, og en årvåken Pedro Mosquera fant Borja, som var med på notene. Den innøvde varianten resulterte i en pen scoring.

Jesé avgjorde

Ti minutter etter hvilen var tid for et av klubbens aller største talenter til å skinne. Jesé Rodríguez jaget en pasning i bakrom, men så ikke ut til å rekke den. Forsvarsspilleren ble imidlertid så stresset av å ha Jesé i ryggen at han rotet ballen bort. Dermed fikk Castillas vidunderbarn en svært enkel jobb med å trille ballen inn i det åpne nettet.

José Mari reduserte for Xerez på overtid, men Castillas ledelse var egentlig aldri truet. Alberto Torils menn tar sin andre seier for sesongen, takket være scoringer fra Morata, Borja og Jesé.

Pmn6