Hércules – Castilla 2-4

De unge og lovende lot seg ikke hindre av Hércules' to tidlige scoringer.

1-0 Gilvan Gomes (17 min)
2-0 Fran Mérida (30 min)
2-1 Denis Cheryshev (32 min)
2-2 Jorge Casado (61 min)
2-3 Álvaro Morata (79 min)
2-4 Jesé Rodríguez (39 min)

Lagoppstilling: Jesús, Fabinho, Mateos, Nacho, Casado, Mosquera, Álex, Denis, Borja García, Jesé og Morata.

Castilla skulle ikke få noen enkel åpning. Hércules tok tak i kampen direkte fra avspark, og da klokken på stadion viste 16 minutter, valgte Gilvan Gomez å fyre løs fra langt hold. Hércules-spilleren fikk virkelig drømmetreff, men var samtidig litt heldig da han sendte hjemmelaget i ledelsen via stolpen og inn.

Ikke lenge etter ble Hércules tvunget til å gjøre et bytte, og inn kom en gammel kjenning av Castilla. Juan Miguel ”Juanma” Callejón, broren til Real Madrids José María, fikk muligheten til å vise seg frem.

Nedturen fortsatte for Alberto Torils menn. Hércules vant et straffespark like før halvtimen var spilt, som en konsekvens av David Mateos’ klønete opptreden. 25-åringen traff verken ball eller mann i taklingsforsøket sitt, men ballen traff hånden på Mateos, og dommeren valgte å peke på krittmerket. Det tidligere Arsenal- og Barcelona-stortalentet Fran Mérida hadde ingen problemer med å doble ledelsen fra ellevemeteren.

Heldigvis mistet ikke Real Madrids unggutter motet. En lang ball ble slått i retning av Álvaro Morata, som forstyrret keeper nok til at ballen havnet i beina på Denis Cheryshev. Den russiske U21-landslagsspilleren tok ballen rolig ned, før han med et plassert skudd overlistet en forvirret Hércules-keeper på mellomdistanse.

Cheryshev utgjør sammen med Jorge Casado en farlig venstreside, og sistnevnte skulle etter hvert følge i fotsporene til sin lagkompis. Jesé Rodríguez vant et frispark til høyre, like utenfor 16-meteren, og de fleste ventet at dødballspesialisten Pedro Mosquera skulle hamre til. Leiesoldaten overlot imidlertid ansvaret til Casado, som viste hva han var god for og plasserte ballen nydelig i mål.

Castilla har tidligere i sesongen gått opp i føringen tidlig i kampen, for så å miste ledelsen i sluttminuttene, men i dag var rollene byttet om. En nydelig crosser fra høyre havnet perfekt på foten til Morata, som førte ballen innover i banen. 19-åringen var under press, men klarte å rive seg løs og sende av gårde en avslutning fra langt hold. Ballen snek seg forbi en svak keeper i Hércules-målet, og Morata feiret i ekte Cristiano Ronaldo-stil. Virkelig en fantastisk opphenting av Castilla!

Ungguttene fortsatte å kjøre på. Takket være et flott løp og en glimrende avslutning fra Jesé i det 93. minutt, scoret Castilla sitt fjerde mål for kvelden. Dermed endte kampen 4-2, og Alberto Torils menn klatret til en sterk 11. plass på tabellen.

Pmn6