Statistikk meg midt i...

Redaktørens hjørne: - Her følger en liten anekdote omkring statistikk, tipping og Real Madrid - ikke nødvendigvis noe som hører så godt sammen.

Først er det verdt å snakke om de dystre statistikkene vi blir presentert med:
-Real Madrid har ikke vunnet på bortebane i CL-sluttspill siden 2002.
-Ingen av dagens Real Madrid-spillere har vunnet i Lyon.
-Lyon vs Real Madrid de siste årene.
-Det evinnelige åttendelsfinalespøkelset.

Og så videre. Det er mange å ta av! Rent historisk, i hvert fall hva angår nyere tid har CL vært et sårbart tema for madridistas. Mange forferdelige opplevelser og få.

I den anledning vil jeg snakke om Riazor. Datoen er 30. januar 2010, og Real Madrid stilte ekstremt svekket til oppgjøret mot Depor på bortebane. Pepe, Garay, Lass, Higuain, Van der Vaart, Diarra og Gago var alle skadet, i tillegg måtte talismanen CR sone karantene. Sistnevnte var seks år gammel sist Real Madrid vant på denne stadion og året var 2002 sist vi tok poeng overhodet. Så jeg tenkte at jeg skulle sette en god slump penger på hjemmeseier eller poengdeling. Easy peasy, penger tjent.

Generelt sett synes jeg det er en uting å vedde mot eget lag selv om det gir et lite plaster på såret om el Madrid ikke klarer biffen. Men oddsen var latterlig god og det så mørkere ut for Real Madrid enn noen gang. Jeg tror faktisk det var snakk om 4-5 i odds på Depor-seier den kvelden.

Så det endte med at undertegnede, el Zurdo, satte 3500 spenn på Depor-seier. Ja, norske kroner. Dette var en sjanse til lettjente penger, tenkte jeg. Noe så dumt! Guti-magien med hælen og en herlig kollektiv innsats gjorde sitt til at Real Madrid vant overraskende 3-1. For første gang på 18 år! Og jeg hadde nettopp blåst vekk en haug med penger. Det er vel strengt tatt en av de få gangene en Real Madrid-seier nesten smakte litt dårlig - men Gutis taconazo var verdt hver eneste krone....

Moralen er altså: Ikke tro bare på statistikk. Det er det magiske med fotball. Jeg vil si som Ove Christensen i danske AB. "Statistikk er som damer i korte skjørt; de skjuler det viktigste".

HALA MADRID, I ÅR TAR VI DEM!

-Redaktør

Pmn6