Castilla – Sporting Gijón 2-4

Et heroisk Castilla med ti mann måtte til slutt gi tapt.

Alberto Toril måtte klare seg uten Jesús Fernández, Álvaro Morata og Nacho Fernández, som var inkludert i førstelagstroppen til José Mourinho. Dette gjorde en allerede tøff oppgave enda vanskeligere, ettersom Sporting Gijón senest forrige sesong spilte i La Liga.

Castilla fikk ingen enkel åpning. Allerede etter sju minutter stanget Carmona inn ledelsen for bortelaget, før Bilic utnyttet Iván González’ svake stopperspill og overlistet Tomás Mejías i Castilla-buret. Dermed stod det 0-2 på resultattavlen før kvarteret var spilt.

Ting ble ikke lettere for Torils menn da lagets stjerne og toppscorer, Jesé Rodríguez, mistet hodet og slengte ut et helt unødvendig spark mot en Gijón-spiller. Dommeren nølte ikke med å dra opp det røde kortet til 19-åringen, som på veien ut like gjerne sendte av gårde en spyttklyse i retning av en motspiller. Forferdelig timing av Jesé, som som helt sikkert var aktuell for førstelagets cupoppgjør mot Alcoyano i midtuken.

Castilla kommer til å være uten sin toppscorer i flere kamper fremover, men spillerne som fortsatt stod igjen på banen lot seg ikke påvirke av det. Istedenfor kjørte ungguttene opp tempoet og fikk sin belønning, da Álex Fernández hamret inn reduseringen rett før pause.

Bilic økte Gijóns ledelse nok en gang med en vakker avslutning i det 53. minutt, men Castilla fortsatte å kjempe. Denis Cheryshev ble hektet inne i motstanderens 16-meter bare noen minutter senere, og Álex satte inn sin andre scoring for dagen fra krittmerket.

Hjemmelagets håp om poeng ble til slutt knust av De las Cuevas, som kom rett fra benken og scoret 4-2-målet. Det gjenstod fortsatt 20 minutter av oppgjøret, men Castilla maktet aldri å kjempe seg tilbake. Ti utslitte unggutter i hvitt måtte til slutt innse at Sporting Gijón ble det seirende laget på Estadio Alfredo Di Stéfano.