- Real Madrid er best på talentutvikling

Paco Pavón mener at José Mourinho kan plukke blant spillere fra Spanias beste ungdomsakademi.

Real Madrids tidligere midtstopper, Paco Pavón, spilte seg inn på førstelaget i 2001, etter å ha gått gradene i klubben. Spanjolen er kanskje mest kjent for å være en del av Florentino Pérez' berømte Galáctico-policy. Presidenten ønsket seg et lag bestående av "Zidanes y Pavones", altså en blanding mellom verdensstjerner og egenutviklede spillere.

José Mourinhos behandling av La Cantera har vært et hett diskusjonstema i Spania de siste ukene. Portugiseren refses for sin manglende tillit til klubbens egenutviklede spillere, men nå mottar 49-åringen støtte fra uventet hold. Madrid-fødte Francisco Pavón mener at klubben får mindre skryt enn de fortjener.

- Alle ønsker å snakke om talentutviklingen om dagen, men jeg mener at Real Madrid har det beste ungdomsakademiet i Spania. Det er også blant de beste i Europa. Man har alltid produsert store fotballspillere, selv om de ikke alltid avslutter karrieren i Real Madrid, påpeker 32-åringen.

Den klubbløse midtstopperen avviser Andoni Zubizarretas påstander om at Real Madrid er for feige til å gi egne unggutter muligheten på førstelaget.

- Tapperhet har ingenting med saken å gjøre; det handler mer om nødvendighet. Ledelsen former troppen før hver sesong, og de egenutviklede spillerne er alltid en del av de planene, men bare når førstelagsspillere må vike med skade. Først da får de en mulighet til å bevise hva de er gode for, mener Pavón.

Har Real Madrid et bedre ungdomsakademi enn Barcelona?

Pmn6