- Jeg er veldig takknemlig

Denis Cheryshev snakker ut etter sin landslagsdebut.

I gårsdagens kamp mellom USA og Russland, fikk Real Madrid Castillas lynving, Denis Cheryshev, endelig debutere for sitt landslag. José Mourinho har fortsatt ikke latt russeren spille en offisiell kamp for Real Madrid, men i motsetning til portugiseren, ser Fábio Capello ut til å ha stor tro på 21-åringen.

Hva fortalte Capello deg?
Han ønsket meg velkommen og fortalte meg for godt det var at han endelig hadde en spiller som kunne forstå ham. Vi kommuniserte på spansk.

Er det skremmende å sitte i garderoben sammen med spillere som Dzagoev, Akinfeev og Kerzhakov?
De er fantastiske spillere. Det er litt skremmende, men jeg er heldig som har sittet i samme rom som verdensstjernene i Real Madrid.

Har lagkameratene dine gitt deg et kallenavn?
I Russland kaller de meg ”spanjolen” og i Spania kaller de meg ”russeren”.

Var det vanskelig å velge Russland? Du hadde også muligheten til å spille for Spania.
Det var egentlig ikke en vanskelig beslutning. Jeg ble født i Russland og føler at jeg bør spille for landet, men jeg føler meg også spansk.

Er det noen likheter mellom Capello og Mourinho?
Jeg har bare trent under Capello et par ganger, men jeg har lagt merke til viktigheten av å jage motstanderen umiddelbart etter å ha mistet ballen. I Real Madrid fokuserer vi på det samme.

Hva spør de deg om Real Madrid i Russland?
Vanligvis stiller de meg spørsmål om stjernespillerne. Folk ønsker å vite hvordan de egentlig er og om de kommer overens med lagkameratene. Jeg svarer alltid at det går fantastisk. De spør meg også mye om klubbfasilitetene.

De siste sesongene har vært en berg-og-dal-bane for deg, men nå er du tilbake på topp. Hva tror du er grunnen til det?
Jeg tror det kommer av aldri å gi opp og å kjempe til siste slutt. Hvis det er noe jeg har lært fra min far, som også var en profesjonell fotballspiller, så er det å være målbevisst. Hvis du jobber hardt nok, vil du etter hvert få din belønning. Jeg er imidlertid ikke ferdig enda; flere prøvelser vil komme.

Er folk overrasket over at du debuterer for landslaget før din første offisielle kamp for Real Madrid?
Nei, de synes ikke det er rart, fordi konkurransen i Real Madrid er så hard. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten og hvordan situasjonen min er i Madrid.

Tror du Denis Cheryshev blir en viktig spiller for det russiske landslaget i fremtiden?

Pmn6