Den nye Mata?

Skremmende sammenligning mellom Mata og Jesé. Les hvorfor her.

De fleste vet nok at Mata en gang tilhørte La Fabrica. De fleste fikk nok også med seg at Juan Mata gikk gratis (!) fra Castilla til Valencia i 2007 fordi klubben heller ønsket Royston Drenthe. Men hva har Jesé til felles med Chelsea-spilleren som nå er en av de absolutt beste spillerne i Premier League?

Da Mata var i klubben var det ingen ringere enn Fabio Capello og Ramon Calderon som henholdsvis satt i trenerstolen og presidentstolen og i 2006 fikk italieneren et spørsmål om Mata av Marca hvor han svarte følgende: "Juan Mata spiller på en plass vi ikke ønsker han skal spille, han passer ikke inn i vårt system." Dette sa altså Capello til pressen 14. oktober 2006.

Demotiverende for en ung spiller? Virker disse ordene kjent?

Vi skal faktisk ikke lengere tilbake enn 31. oktober 2012 for å høre omtrent akkurat de samme ordene da Karanka ble spurt om hvorfor Jesé ikke får sjansen på førstelaget. Karanka svarte: "Jesé får ikke spille fordi han spiller i en posisjon vi ikke bruker på førstelaget, han passer med andre ord ikke inn i vårt spillesystem."

Blir nok et stort talent kastet bort? Tror du Jesé noen gang får sjansen på A-laget?

Pmn6