Valset over Villarreal

Mål fra Morata, Borja, Mosquera, Jesé og Denis sørget for minneverdig seier.

I 2006 røk de så vidt det var ut av Champions Leagues semifinale mot Arsenal. I 2008 utkonkurrerte de Barcelona i kampen om andreplassen i La Liga. Senest i fjor vår holdt de Real Madrid til uavgjort på Santiago Bernabéu. I går kveld ble de regelrett rundspilt av Castilla på Estadio Alfredo di Stefano.

Villarreal kom i går til den spanske hovedstaden som storfavoritt. Etter kun fem poeng på fem kamper, hadde "den gule ubåten" sparket treneren, og nyansatte Marcelino skulle etter planen begynne jakten på opprykk med tre poeng mot Real Madrids unggutter. Isteden dro han hjem med fem baklengsmål i bagasjen.

Kampen var ti minutter gammel da Álvaro Morata sendte hjemmelaget i ledelsen med et vakkert plassert skudd. Castilla doblet ledelsen rett før pause takket være Borja García, servert av en enorm Denis Cherysev. Lagene trasket i garderoben på stillingen 2-0.

Andreomgangen åpnet i et roligere tempo fra Castilla, og Villarreal hadde muligheter til å redusere. Rundt et kvarter før slutt bestemte vertene seg dog for å avgjøre kampen én gang for alle. I løpet av fem vanvittige minutter scoret de hvitkledde tre mål. Mosquera var først ute med et kremmerhus, før Jesé fulgte opp med en lekker avslutning. Denis Cherysev avsluttet målfesten med en fortjent nettkjenning.

Dermed har Castilla økt avstanden ned til nedrykksstreken til fem poeng. Villarreal, på sin side, ligger nå på en svak niendeplass.