Real Madrid 1-1 Barcelona

Fartsfylt oppgjør som vanlig mot Barcelona, men denne gangen med en 19-åring i hovedrollen.

Cesc Fábregas 0-1 (49')
Raphael Varane 1-1 (81')

Med flere nøkkelspillere ute måtte Barcelona sies å være ørsmå favoritter før El Clásico, men en franskmann i midtforsvaret tok oppgaven på strak arm.

Første omgang

Kampen startet veldig friskt for Real Madrid sitt vedkommende. Allerede etter 40 sekunder felte Piqué Cristiano Ronaldo like utenfor 16-meteren. Dessverre ble frisparket reddet av Barcelonas Pinto som sto i mål. Ronaldo var uten tvil den beste spilleren det første kvarteret, og var involvert i nesten samtlige Real Madrid-angrep.

Barcelona sin første mulighet kom da de fikk frispark på 20 meters hold, da Carvalho felte Iniesta. Xavi kom veldig nære med sitt skuddforsøk, men ballen gikk i tverrliggeren. Carvalho var i søkelyset kun tre minutter etter da han slo en veldig dårlig pasning mot Diego Lopez, som var blitt foretrukket fremfor Adán, som Fábregas plukket opp, sentret tilbake til Xavi som fikk et nesten åpent mål, men Varane fikk reddet ballen på streken.

Real Madrid kom til flere muligheter utover i omgangen, med Benzemas halvvolley i nettveggen som det nærmeste de kom scoring. Til tross for høy intensitet og underholdene spill endte den første omgangen målløs. Lionel Messi klarte ikke i særlig grad å markere seg for gjestene i hele omgangen, samtidig som Ronaldo også ble mindre og mindre involvert.

Etter pause

Andre omgang var nære på å starte fantastisk for Real Madrid da Benzema kom til en stor mulighet. Etter flott samspill med Ronaldo fintet franskmannen seg forbi Puyol, men avslutningen gikk like over med den svake foten.

Isteden var det Barcelona som fikk drømmestarten på omgangen. En noe heldig Messi fikk en tå på ballen som sendte Fabregas alene mot Diego Lopez takket være at Callejon opphevet offsiden. Alene med Lopez gjorde Fábregas ingen feil, og 0-1 var et faktum.

Fabregas var nære på å score noen minutter senere, men denne gangen fikk Varane hindret han, da han løp opp Fábregas som nok en gang hadde blitt spilt igjennom. Cristiano Ronaldo var også nære på i motsatt ende av banen, men en feilberegning av innlegget gjorde at headingen gikk like utenfor. En nesten identisk situasjon oppsto like etter, etter en flott kontring av Real Madrid, men denne gangen var det piqué sin lange tå som reddet Barcelona.

Pedro var den som kom nærmest å doble Barcelona sin ledelse, men chippen til den raske vingen gikk like utenfor målet, og publikumet på Santiago Bérnabeu kunne puste lettet ut. Så kom kampens store øyeblikk. Da Özil slo et innlegg etter en klarert corner, var det en mann som steg høyere enn alle andre. Banens beste og yngstemann - Raphael Varane. Etter å ha spilt en utrolig kamp defensivt toppet han det hele med scoring i selveste El Clásico, da ballen gikk forbi en sjanseløs Pinto i målet.

Real Madrid presset på mot slutten, men ballsikre Barcelona holdt unna og skaffet seg det beste utgangspunktet for returkampen. Hva syntes du om kampen? Riktig resultat, eller burde et av lagene ha tatt seieren?

Pmn6