Kong Varane

Den nitten år gamle franskmannen leverte en historisk god prestasjon i El Clásico. Arilas Ould-Saada kommenterer.

"Tenk om Varane scorer", slang jeg spøkefullt til min Barcelona-elskende lillebror da lagene gjorde seg klare for andre omgang på Santiago Bernabéu. Han humret. Det ville selvfølgelig vært altfor sykt.

Da hadde allerede Raphaël Varane, nitten år gammel, gjennomført en prikkfri omgang i sitt aller første møte med erkerivalen fra Katalonia. I en kamp som inneholdt spillere som Xavi og Xabi Alonso, var den franske tenåringen den eneste som hadde truffet på samtlige av pasningene sine da lagene gikk til pause.

Allikevel var det ikke i oppgyggingsfasen, men i den defensive delen av spillet at Varane imponerte mest. Unggutten traff på samtlige taklinger og nøytraliserte Lionel Messi og kompani som få har gjort før han. Høydepunktet i førsteomgangen var hans utrolige redning av Xavis skudd etter at både Diego López og Ricardo Carvalho var satt ut av spill. Det var dog kun begynnelsen på en eventyrlig kveld for mannen med nummer 2 på ryggen.

Les mer: Verdens største stoppertalent?

Andreomgangen åpnet med at Fábregas sendte gjestene i ledelsen etter en klønete klarering av José Callejón. Varane kan på ingen måte klandres for scoringen, som egentlig er ganske irrelevant i denne historien.

Kronen på verket

Nittenåringen fortsatte maktoppvisningen. Gjentatte ganger hindret han på egenhånd katalanerne fra å øke ledelsen. Enten det var Messi eller Fábregas som kom i gunstige scoringsposisjoner, var Varane der med en ren, elegant og effektiv takling. Uten franskmannen ville det sett svært stygt ut for de hvitkledde.

Så kom øyeblikket. Mesut Özil svinger en fin ball inn i sekstenmeteren. Raphaël Varane stiger til værs, høyere enn både Pique og Fábregas, og stanger ballen bak en sjanseløs Pinto i Barcelona-buret. 1-1.

Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Jeg skrek, lo, gråt, hoppet og danset. Ikke fordi scoringen nødvendigvis sendte laget til cupfinalen, men fordi jeg nettopp hadde vært vitne til noe helt vanvittig. Den følelsen var ubeskrivelig, noe jeg tror resten av Real Madrid-fansen også kan skrive under på.

Kan ikke benkes lenger

Varane leverte onsdag kveld en historisk god kamp. Kombinasjonen av hurtighet, robust fysikk, spillforståelse, hodestyrke, ro, taklingsstyrke, pasningspresisjon og konstant konsentrasjon gjør den unge franskmannen til en komplett forsvarsspiller. En skulle tro han var en trettiåring i en nitten år gammel kropp.

Mange mener det er for dristig å gi en nittenåring fast plass i Real Madrids førsteellever. Personlig mener jeg at Varane ikke lenger kan sitte på benken. Ikke bare var han fantastisk i går - franskmannen har så å si aldri levert en dårlig kamp siden han kom fra Lens for halvannet år siden.

Det er ikke snakk om å vrake Sergio Ramos eller Pepe fra startoppstillingen. Visekapteinen har tidligere spilt på høyresiden av forsvaret, og til tross for at han i mine øyne er langt bedre som stopper enn ute på backen, er han samtidig en langt bedre høyreback enn Álvaro Arbeloa. Etter min mening vil derfor en ideell backfirer bestå av Sergio Ramos, Pepe, Varane og Marcelo.

Når man leverer sesongens soleklart beste enkeltprestasjon av en Real Madrid-spiller, og dét mot selveste Barcelona i en cupsemifinale, da kan man ikke sitte på benken lenger. Raphaël Varane er ikke lenger bare et enormt talent, men også en forsvarsspiller i verdensklasse per dags dato. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Syns du Varane fortjener en fast plass på laget?

Pmn6