Real Madrid 1-1 Manchester United

En heidundranes kamp endte uavgjort, og britene har best utgangspunkt til returoppgjøret på Old Trafford.

0-1 Welbeck 21'
1-1 Ronaldo 29'

Halvannet minutt tok det før kampens første sjanse tok sted. Real Madrid spilte seg fint opp mot Uniteds sekstenmeter, med Contrão, Benzema og Khedira involvert. Sistnevnte avsluttet, men ballen gikk til side for mål.

Halvannet minutt senere, fikk Di María muligheten. Nok en gang spilte Madrid god fotball. Di María avsluttet med venstrebenet, men ballen forsvant ut til venstre for De Gea.

Fem minutter gammel var kampen da Coentrão skrudde ballen i stolpen. Portugiseren fikk ballen på feil ben, men valgte likevel å forsøke seg med et skudd. Fra snaue 13 meter skrudde han ballen mot høyre hjørne. Ballen så lenge ut til å skru inn, men traff innsiden av stolpen og gikk skrått ut i feltet igjen. Man Utd fikk omsider klarert ballen ut av fare.

0-1
Selv om Real Madrid var laget som presset mot mål, var det likevel Man utd som satte kampens første mål. På en corner raget Welbeck høyest, slo Sergio Ramos enkelt i duellen og satte ballen utakbart i mål.

Real Madrid yppet seg umiddelbart etter scoringen. Di Maria prøvde seg på et langskudd fra drøye 30 meter, men De Gea fikk avverget skuddet ut til corner.

Kraftig hodestøt

Etter 27 minutter ble Ronaldo felt i bakken. Dommeren dømte frispark og Ronaldo stilte seg opp. Skuddet gikk rett i muren og banket van Persie i bakken. Ronaldo snappet opp returen og skjøt på første berøring, denne gangen med venstrebenet. Skuddet var knallhardt og gikk lavt mot venstre stolpe, men gikk så vidt utenfor.

1-1
Real Madrid slo tilbake da halvtimen var spilt med et fantastisk hodestøt fra Ronaldo. Det som så ut som en reprise fra målet mot Barcelona i Copa del Rey finalen i 2011, fungerte nok en gang, mot nok et topplag. Di María førte ballen på venstrekanten og la inn ballen. På bakre stolpe steg Ronaldo opp i været og banket inn ballen med pannebrasken helt nede i hjørnet for De Gea. Feiringen hans var litt tilbakeholden til respekt for hans tidligere lag, Man Utd.

33 minutter og Welbeck var nok en gang farlig frempå. Kagawa gjorde en god jobb mot Ramos, og spilte ballen tilbake til van Persie på venstrekanten. Nederlenderen la inn et fantastisk innlegg, som Welbeck fikk en lang tå på. Diego López rykket ut, og briten satte ballen centimetere utenfor målet.

Özil mottok en vanvittig langpasning fra Alonso fra egen banehalvdel. Tyskeren tok ned ballen, men fikk ballen på feil ben. Likevel fyrte han avet skudd mot mål. De Gea hadde plassert seg riktig, og fistet ballen ut til et nytt hjørnespark.

Sjanserikt

42 minutter og Ronaldo var frempå nok en gang. Og også denne gangen forsøkte han seg med venstrebenet sitt fra distanse. Ballen fór mot mål, men steg for mye de siste meterne foran mål, og gikk dermed over målet til De Gea.

Coentrão prøvde seg på en Di María og la inn ballen til Ronaldo i feltet. Portugiseren var også denne gangen best i feltet og fikk hodet på ballen. Dessverre for Ronaldo var skulderen hans i veien, og ballen gikk ukontrollert til side for mål. Dette var også omgangens siste mulighet, og dommer Felix Brych blåste av til pause.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tre minutter tok det av andre omgangen før Ronaldo prøvde seg på ny. Også denne gang med venstrebenet. Skuddet var dog ikke like godt som de før, men gikk til en forandring på målet. Skuddet var middels hardt og dårlig plassert, så De Gea hadde ingen problem med å plukke ballen i fanget.

Di María ville ikke være noe dårligere og forsøkte seg også fra distanse. Skuddet hans var hardere enn Ronaldo sitt, men var noenlunde likt plassert, slik at De Gea også denne gangen enkelt kunne holde ballen i fanget. Bare minuttet senere prøvde han seg på nytt. Denne gangen med mer fart i ballen og bedre plassert. Ballen gikk likevel til side for mål.

Timen spilt og Real Madrid rullet fantastisk opp. Khedira fikk til slutt ballen ut på høyrekanten og la inn på første berøring. På bakre stolpe stormet Coentrão i full fart mot mål, og skled skuddet mot mål. De Gea plasserte seg godt, og gjorde en strålende redning på strek, med et slags karatespark/forlengs bicycleta.

Etter sjansen til Coentrão tok det ti minutter til kampens neste. Higuain som hadde kommet inn for Benzema la inn lavt i feltet, og Ronaldo fikk en fot på ballen. Ferdinand gjorde en god jobb og blokkerte skuddet med en fantastisk takling ut til corner.

Gigantsjanser

Manchester United slo tilbake umiddelbart med to kanonsjanser. Først smalt van Persie ballen i tverrleggeren etter en fantastisk redning fra López. Ballen levde videre, og en elendig klarering av Di María havnet på pannebrasken til Evans, som nicket ballen tilbake i feltet. Real Madrid så på ballen, og sto giv akt på sekstenmeteren. Bak dem lurte van Persie, tok ned ballen feilvendt på brystet og avsluttet mot mål. Skuddet gikk via bakken og i en slapp bue over en utrusende López. Xabi Alonso reddet ballen på streken, og spilte den ut av fare.

De Gea. De Gea. De Gea. Den unge spanjolen spilte sin livs kamp i kveld, og reddet skudd etter skudd, sjanse etter sjanse. Khedira fikk en gigantmulighet da ballen plutselig havnet i beina hans. På halv-vollet sendte han i vei et skudd, Evans ofret seg og fikk en fotballknott på ballen. Ikke at det hadde så mye å si for skuddets retning, gjorde De Gea nok en utrolig redning på strek. I fast hold.

Manchester United fikk kampens siste mulighet ved van Persie. Nederlenderen tok ned ballen på venstrekanten av sekstenmeteren. På andre berøring skjøt han mot lengste stolpe langs bakken. Skuddet var knallhardt og godt plassert, men Diego López var kjapt nede og gjorde en fantastisk redning.

Dommeren blåste av kampen før United fikk slå hjørnesparket, og kampen endte med det 1-1. Begge lag leverte en god forestilling, der både Real Madrid og Manchester United kunne gått av med seieren. Real Madrid noterte seg for flere sjanser enn det United gjorde, men britene hadde to gigantsjanser i andre omgang. Likevel sitter jeg igjen med den følelsen at Real Madrid burde ha gått av med seieren. United stiller etter denne kampen med den beste muligheten for avansement, da Real Madrid må score på Old Trafford i returoppgjøret.

Pmn6