Deportivo la Coruña 1-2 Real Madrid

Et heldig Real Madrid fikk med seg alle poengene fra Riazor lørdag kveld.

1-0 Riki (34')
1-1 Kaká (72')
1-2 Higuaín (87')

Med Alonso, Benzema og Ramos ute av troppen, og Ronaldo, Özil og Khedira på benken var det et B-preget Real Madrid som entret Riazor. Men mannskapet burde allikevel ha vært sterkt nok til å hamle opp med tabelljumbo Deportivo La Coruña. Det skulle vise seg å bli enklere sagt enn gjort.

Kampen startet i et lavt tempo ettersom Deportivo la seg lavt i banen, og tvang Real Madrid til å trille ballen på midtbanen. Dette førte til at det var svært få sjanser i starten av kampen. Real Madrids eneste avslutning på mål i førsteomgang kom da Di Maria tok et frispark fra 25 meter, men Aranzubia fikk slått ballen ut til corner.

Etter en treg start på oppgjøret, slo Deportivo opp tempoet utover i omgangen, og Rikis skremmeskudd etter halvtimen spilt var bare starten. For eter 34 minutters spill var det Deportivos toppscorer som scoret kveldens første mål, da han ble spilt igjennom av Pizzi, og selv om vinkelen var spiss gikk ballen inn ved nærmeste stolpe takket være en svak inngripen av Diego López.

Kaká fikk en stor mulighet kun fire minutter senere, men den omstridte brasilianeren fikk bare til en veldig svak avslutning fra 10 meters hold. Isteden var det Deportivo som fort kunne ha doblet ledelsen før pause, om de hadde vært noe heldigere med avslutningene sine.

Andre omgang stertet ikke mye ulikt den første, ved at Deportivo lå lavt i banen og Real Madrid måtte stå høyt. Kampbildet endret seg derimot mye ti minutter ut i omgangen, da Mourinho valgte å gjøre et trippelbytte. Marcelo, Modric og Essien forlot banen, imens trioen Cristiano Ronaldo. Özil og Khedira kom inn.

Med denne supertrioen på banen økte tempoet betraktelig for Real Madrid sin del, og målsjansene kom hyppigere nå. Både Higuaín og Ronaldo satte hver sin ball i nettet, men begge ble korrekt avblåst for offside. Cristiano fikk også prøve seg på et frispark fra 30 meters hold, men han klarte ikke få ballen på mål den gangen.

Det var ikke før i det 72. minutt at det skulle klaffe for Real Madrid. Kaká mottok ballen på 19 meters hold, og med to touch la han til rette og skrudde ballen elegant i mål, bak en sjanseløs Aranzubia, og den kritiserte og omdiskuterte brasilianeren fikk vist litt av sin gamle storhet.

En annen stjernespiller av portugisisk opprinnelse ville også tegne seg på scoringslisten, men marginene var ikke på Ronaldos side hva avslutninger angikk. Når han skulle være tilrettelegger tre minutter senere derimot, var han superb!

Det sene vinnermålet kom da Kaká spilte en strålende pasning til Ronaldo i rommet i Deportivos 16-meter. Vinkelen ble for spiss for Ronaldo til å avslutte, og valgte uegoistisk å sentre til Higuaín, som enkelt scoret sitt 100. ligamål for klubben.

Men dramaet stoppet ikke der. To minutter på overtid presterte Ángel di María å få to gule kort på 20 sekunder, da han først sparket ballen bort da Deportivo fikk et frispark, og så stelte seg opp foran ballen for å nok en gang hindre det stressede hjemmelaget i å ta frispark. Disse to episodene ble belønnet med et gult kort hver fra dommer Alvarez, og argentineren må dermed stå over neste serierunde mot Barcelona.

Hva syntes du om kampen? ga den deg trygghet før den neste ukens stormøter?

Pmn6