Real Madrid 2-1 Barcelona

Real Madrid viste nok en gang stor styrke ved å slå Barcelona, denne gangen med redusert lag.

1-0 Benzema (6')
1-1 Messi (17')
2-1 Ramos (82')

Allerede etter seks minutter kom kampens første mål. Morata mottok ballen ute på venstrekanten av Ramos, utfordret Dani Alves og slo et perfekt innlegg til en umarkert Benzema som enkelt satte ballen i mål, og sørget for at Real Madrid fikk en drømmeåpning på El Clásico.

I kjent Barcelona-stil tok bortelaget mer og mer over ballbesittelsen i kampen. De fikk imidlertid lite ut av dette, da de møtte et godt og kompakt Real Madrid-forsvar. Men det var et unntak, som viste seg å bli skjebnesvangert. Messi klarte endelig å finne seg litt bakrom, før han avsluttet mellom beina på en passiv Ramos, og forbi en noe dårlig plassert Diego Lopez.

Messi hadde også Barcelona sin neste sjanse, da han plukket opp ballen på 18 meter, men argenierens høyrefot er langt svakere enn hans venstre og det ble dermed en enkel redning for Lopez. Alvaro Morata fikk omgangens siste mulighet, men unggutten presterte bare å heade i nettveggen på det glimrende innlegget fra Modric.

Andre omgang startet mer tempofattig enn den første, og det måtte tolv minutters spill til for at man kunne registrere noe som en sjanse, da Varane fikk stoppet David Villa, like før spanjolen skulle avslutte. Barcelona produserte et par halvsjanser til før Mourinho valgte å gjøre noen grep.

Med en halvtime igjen å spille ble Cristiano Ronaldo og Khedira byttet inn på bekostning av Benzema og Kaká som begge hadde prestert svakt i kampen. Ronaldo satte som vanlig sitt umiddelbare preg på kampen, ved at Real Madrid fikk satt opp tempoet i andre omgang betraktelig. Portugiseren prøvde seg på et par frispark, men Valdes fikk reddet begge gangene.

Morata fikk sin andre store sjanse i kampen med et kvarter igjen å spille, da Modric fant ham med en pasning, men nok en gang hindret Valdes scoring med godt keeperspill. Derimot var Valdes sjanseløs fem minutter senere da Modric skulle ta corner. For andre kamp på rad ble nemlig Pique knust i en hodeduell, denne gang av Sergio Ramos som steg til værs og headet ballen i mål bak en dårlig plassert Valdes.

Til tross for at Real Madrid ledet igjen var det tydelig at Cristiano Ronaldo fortsatt var sulten, og han kom så nærme som det går an like før slutt. På sitt tredje friapark i kampen, limte han ballen i det som er kjent som «krysstanga», fra 25 meter og ble hindret en fantastisk scoring.

Men dramaet var ikke over der. To minutter på overtid gikk Adriano i bakken i Real Madrid sin 16-meter, hvorpå Barcelona-spillerne hylte på straffe og omringet dommer Miguel Angel Pérez Lasa som nektet å idømme straffespark. Kampen endte et minutt senere, men i tumultene som fulgte fikk Valdes rødt kort for det som så ut som kraftige beskyldninger mot dommeren.

Real Madrid vant altså sitt andre El Clásico på fire dager, og vil nå gå inn mot United-kampen med toppet selvtillit. Hva tror du om sjansene i tirsdagens kamp?

Pmn6